Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

0
FZ
Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

Görüşler

0
mentat
harika bir site.. colde serap gibi birsey desem yeridir..
0
FZ
Sistemi kurcalamaya devam ediyorum. ``Falanca filanca aramaları yanlarındaki checkbox´ları işaretleyerek kaydet ya da aynılarını e-postama yolla, dursun kenarda sonra detay yapacağım´´ şeklindeki özelliği de çok güzel.

Gerçekten kaliteli ve insanlara yardımcı olacak bir sisteme benziyor.
0
o_ozardic
SCIRUS gibi CITESEER da oldukça faydalı bir başlangıç noktası :
CITESEER [citeseer.ist.psu.edu]
0
mentat
citeseer'i uzun bir suredir kullanmadim, cunku yavasligi biktirmisti. durmadan gocuk oluyordu falan, ama simdi tekrar bakinca hic fena gelmedi hizi.

bu arada genelde scirus elsevier science direct gibi makaleye erisimin ucrete tabi oldugu sitelere link veriyor. alternatif olarak, makalenin yazarinin web sitesine, ya da e-posta adresine de link verse gayet hos olurdu. cunku genelde makalelere ucret vermeden ulasmanin yolu, yazariyla iletisime gecmek, sitesinden bulmak falan.

bir de sanirim sadece journal aramasi var, (tabe bi de full web) konferanslarda da bir sekilde arama mumkun olsa iyi olur, yanlis anlamadiysam, konferans sitelerini falan kaydederek arama motorunu gelistirmek mumkun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi e-dergini kendin yap: FUMK.NET

anonim

FUMK.NET ile isteyen herkese kendi e-dergisini online bir arayüz yardımıyla oluşturabilecekleri bir site. Aynı zamanda sosyal bir ağ olan fumk.net' de kullanıcılar kendi e-dergilerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor ve sosyal ağlarını genişletebiliyorlar. e-dergi yanında portfolyo, fotoğraf albümü, e-yıllık, e-kitap da oluşturulabiliyor.

Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

FZ

Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz:

Opera 8 çıktı...

ae

Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.

Siteniz için Oyyla araçları

anonim

Daha önce burada bahsedilen sosyal imleme sitesi Oyyla!com, siteniz için Dışardan Oyyla Düğmesi ve Feedburner beslemeleriniz için Feedflare eklentisi çıkardı.

Dışardan Oyyla Düğmesi ve Feedburner eklentisi ile Oyyla'ya gönderilen yazılarınız, ziyaretçilerinizin Oyyla'da bekleyenler kısmına girmesine gerek kalmadan oylanarak ana sayfaya çıkmasına yardımcı olur.

Web sitenizin ziyaretçileri için sanal temsilciler

ekimkaya

Bir "zayıf yapay zeka" (Weak Artificial Intelligence - İnsanlar tarafından etiketlenen terimleri tanımaya yönelik teknoloji) uygulaması olan Botégo, ürettiği "akıllı sanal temsilci"lerin bilinirlik kazanması ve yaygınlaşması için nispeten basit bir uygulamayı ücretsiz olarak kullanıma açtı.