Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

0
musshani
4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.
Bilişim Zirvesi'nin gerçekleştirileceği mekanlarda İletişim Odası ve Plazma Ekranlar da kesintisiz iletişimi sağlamak amacıyla katılımcıların hizmetine sunulacak. Çağrı Merkezi sayesinde Zirve ile ilgilenen herkes bir telefon numarasıyla istediği bilgilere anında ulaşabilirken, Zirve sırasında bilgisayara ihtiyaç duyanlar, e-postalarını okumak, internete bağlanmak isteyenler de 'İletişim Odaları'ndan hizmet alabilecek. Ayrıca, 250'yi aşkın toplantının yer aldığı Zirve alanına yerleştirilecek dev plazma ekranlar sayesinde katılımcılar, bulundukları saat içerisinde hangi salonda hangi toplantının başlayacağı bilgisini alabilecekler.

Zirve katılımcılarını bilgilendirme, yönlendirme amacıyla kurulan 0212-337 11 00 numaralı Çağrı Merkezi (Call Center) hizmet vermeye başladı. Türkiye'nin her yerinden Zirve'ye ilgi duyan profesyoneller bir telefon numarasıyla kayıt, toplantı akışı gibi her konuda bilgiyi Çağrı Merkezi'nden edinebilirler.

http://www.bilisimzirvesi.com.tr/

İlgili Yazılar

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler:

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Telnet üzerinden Star Wars!

larweda

Hollandalı bazı amcamlar, (nedense böyle hikayeler hep hollandadan çıkıyor zaten) bir shell script'i ile Starwars Episode IV: A new Hope filmini ascii-art olarak yapımışlar, yani şuraya (towel.blinkenlights.nl) telnet yapıyorsunuz, başlıyor "A long time ago, in a galaxy far far away" kabilinden, ve filmin tüm sahneleri, prensesin gemisinin yakalanışı, ışın kılıcı savaşları, prensesin kurtuluşu, Luke'un eğitimi vs tamamiyle ascii-art olarak karşınıza çıkıyor, tamamiyle basit bir olay olmasına rağmen bir ya da bir kaç kişi epey zamanını almış. Bi göz atın, görmedim demezsiniz.

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

pulsar

Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.