BLAM!

0
butch
Son zamanlarda bir RSS çılgınlığıdır gidiyor. Tabi bunda Firefox ve Thunderbird'ün yeni sürümlerinin etkisi çok fazla. RSS, gününün önemli bir bölümünü haber sitelerini takip ederek geçirenler için çok pratik bir sistem, ancak yukarıda bahsettiğim programların sistemleri pek pratik değil. Bunun için yaptığım bir araştırmada BLAM!'a rastladım. Haber takip etmeyi çocuk oyuncağı haline getiren bu programın FM 'in takip edilmesini kolaylaştıracağına ve diğer haber sitelerinin de takibini kolaylaştıcağı için haber yoğunluğunu da artıracağına inancım tam. Yani apt-get install blam.

Görüşler

0
conan
Butch, Sanirim Blam kesfinden sonra FM'nin backend.php'sini de baya bi degistirdin. Eline saglik ;)

Bu arada bir minik not. backend'e okunma sayisini da eklemissin. News aggregatorlar backend'i guncellediklerinde bu okunma sayilarinin devamli degismesinden dolayi FM'de yeni bir haber eklenmis gibi alarm veriyorlar. Istersen okunma sayisini backendde gostertme. Minik bir oneri ;)
0
ahmetaa
Benim kullandigim RSS/RDF/Atom takipsici olan RSS Owl ( http://www.rssowl.org/ ) http://fazlamesai.net/backend.php adresi icin su hatayi veriyor:
"
An error occured.

Error message: The file is not a valid XML document!
Error source: Error on line 23: The prefix "dc" for element "dc:creator" is not bound."
xml'de bir hata gorunmuyor gibi,
bunun nedeni ne olabilir acaba?
0
kutlay
Ben turkce.blogspot.com [turkce.blogspot.com] adresindeki, Türkçe RSS ve Blog Destek Merkezi'nin geliştiricisi Kutlay.
Destek sitesinde tamamı Türkçe olmak üzere RSS uyumlu 400'ün üzerinde site, 600'ün üzerinde Blog ve 1650 haberleşme grubu bulunabilir.
Tüm Fazla Mesai kullanıcılarını buraya davet ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.

RegExPad

auselen

Eğer kadim bir windows kullanıcısı iseniz düzenli ifadeler (regular expressions) konusu size her zaman yabancı gelmiş olabilir. Uygulama geliştirirken (örneğin web uygulamaları) ya da metin işlerken oldukça işinize yarayabilecek bu konuda biraz pratik yapmak için küçük bir kum havuzu ister misiniz?

GUI Tarihçesi

FZ

Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

larweda

Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.