Buffer overflowlar öldü ! Yaşasın Theo ;)

0
sundance
BSD camiasının asi çocuğu, OpenBSD'nin babası Theo de Raadt CanSecWest güvenlik konvansiyonunda yaptığı açıklama ile Open BSD'nin 1 Mayıs'da çıkacak yeni sürümünde, yaklaşık otuz yıldır işletim sistemlerinin baş belası buffer overflow mevzuunu tamamen çözeceklerini açıkladı. Bu konuda yine de mütevaziliği bırakmayan Theo, tamamen mümkün değil hale getiremeseler bile yeni güvenlik katmanı sayesinde buffer overflowların uygulanmasını imkansıza yakın hale getirdiklerini söylüyor.

Görüşler

0
anonim
.. Buffer overflows take advantage of a certain memory layout, de Raadt said. It''s a tiny waste of memory, with very little overhead, but it makes things a little bit more difficult. We are trying to make the (code) crackers work a little bit more.
.. Finally, the group found a way to hack the BSD file system and divide main memory into a writable portion and an executable portion. Pieces of programs and data, known as pages, that are stored to memory will be placed into one of the two areas.

http://news.com.com/2100-1002-996584.html?tag=fd_top
0
malkocoglu
Asagidaki kelimelere dikkat cekerim:

>>The research was funded by a $2.3 million grant from the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) <<

Turkiye'nin de ayni sekilde bilime para ayirmasi gerekir bence. Silahli Kuvvetler ve YOK ayni sekilde temel yazilimbilim ve diger temel bilim dallarina gudum yapmali.

0
anonim
Kaynak kodu ozgurce dagitilan bir isletim sistemini kullansalar bile yeter, ama nerdeeee. Microsoft TSK ' ya kaynak kodunu acti diye zil atkip oynayan admlar var.
0
anonim
Artik desteklenmiyor. Amerika Savas karsiti bir Kanadalinin isletim sistemini desteklememeyi tercih etmis olmali ki destegi onceden haber vermeden kesti. Bu da Amerikaya herhangi bir konuda ne kadar guvenilebilecegini gosteriyor sanirim.
0
barisozyurt
Bakınız, 3.3 sürümü için Theo de Raadt sürüm şarkısını duyurdu. Şarkının adı Puff the Barbarian !!.

Şarkıyı MP3(7,5MB) ya da Ogg(3,3MB) formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.




Sözler ise şöyle :


Deep through the mists of time
Gaze to the crystal ball
Back to the age of darkness
Black was the protocol

A King ruled the web with fear
Spilling the blood of men
Then from the ocean came
Puff the Barbarian


Born in a tiny bowl Puff was a pet
Sold into slav-er-y by the man
Eating the weeds till he was strong enough
Breaking his bonds like nobody can


Down the sewer pipes of Hell
A thousand kitties then did bleed
Constraints were slain as well
Hacked his way out to the C


And there he found
His destiny
Hammer of the Ocean God
Xor taking care of me


Then in a dream Xor requested he
Go to the Sun King, get what I yearn
Kernighan saw it, prophet of the C
Knowledge - so they may never return


At the tower Puff appealed
For the wisdom of the One
Denied, his mind did reel
Puff was getting tired of Sun


Broke down the guard
Cause math is hard
Saw McNealy on his throne
All alone and only bones


Come the Sun King blade ablur
Hammer down eclipse the Sun
And Puff, the land secured
The new King Barbarian!



Diğer sürümlerin şarkılarına http://www.openbsd.org/lyrics.html adresinden göz atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Alkolik bilgisayar geliyor

sametc

Mevcut laptoplarla da çalışacak yeni teknoloji methanolün parçalanarak enerji üretmesi tekniğine dayanıyor. Toshiba, alkol pillerinin dizüstü bilgisayarlara 5 saat yetecek güç verdiğini öne sürüyor.NTVMSNBC.com

Pazar Günü Haberleri

anonim

Siz de bir pazar günü bilgisayarınızın başına geçip FM'yi açtıysanız ve tam da "Ben yokken neler olmuş acaba dünyada " diye düşünüyorsanız, buyurun haber turumuza katılın...

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.

Linux Tabanlı Mobil Telefonlar

gunebakan

Montavista yazılım firması ile PalmSource firması gelecek nesil Linux tabanlı mobil telefonlar üretmek için birlikte çalışma kararı aldılar. Bu iki firma bundan sonra Linux tabanlı mobil çözümler için birlikte çalışacaklar. PalmSource iş geliştirme başkanı Albert Chu "MontaVista Mobilinux Açık Altyapı programına katılarak mobil endüstrinin önde gelen altyapısı olan Palm OS u Linux üzerinde çalıştırma kararlılığını gösteriyor" dedi.

İstanbul'dan Bill Hilf Geçti

redogre