Çin de Linux dedi !!!

0
anonim
/. daki habere göre Sun Microsystems, Çin hükümetiyle, Star Office 7.0'ı da içeren, 50$ lık lisanslar ile satılacak olan Linux masaüstleri için anlaşmış.

Görüşler

0
FZ
http://www.vnunet.com/News/1149212 adresinde de benzer bir haber var ve oradaki bilgilere bakacak olursak Sun Microsystems gelecek senenin sonuna dek yaptığı anlaşma uyarınca Çin´de 500,000 ila 1,000,000 arası masaüstü GNU/Linux destekli kişisel bilgisayar kuracak.

Bu, bir anda Sun´ı dünyanın en büyük masaüstü Linux firması yapacak demektir.
0
mentat
evet, insan haklarinin en cok ihlal edildigi ulkede, yazilimlar ozgur. hadi sevinelim!
0
yuxel
Gün gelecek buraya "Türkiye de özgür yazılım dedi" ,"hedo üniversitesi dünyada bir ilke imza attı", "türk öğrenciler internette hız rekoru kırdı" v.s gibi haberleri burda görecez. Hatta nasipse bu haberler /.'u süsleyecek. Çok mu komplo teorisi koktu ?

PS : Anonim = "YuXeL"
0
conan
Onemli olan TR de hede hodo dese keske demek degil. Onemli olan hep beraber bir platform olusturup ornegin TR'nin open source politikasini yaratmaya calismak. Bu politikayi yaratacak insanlar bizi mecliste "temsil" edenler olmasa gerek. Oturup hep beraber bir caba sarfedersek bu tip bir olusumu baslatabiliriz bence.

(not cevabim sahsina yonelik degil yuxel yanlis anlasilma olmasin)
0
yuxel
Zaten bahsettiğim(ya da bahsetmeye çalıştığım diyeyim) "keşke ülkem daha yüksek yerlerde olsa" değil, "keşke ülkemi daha yüksek yerler taşıyabilse(m)k".
0
julyano
Çin uzun zamandır linuz diyordu zaten bir çok çinli dağıtım var bunalrın içinde kızıl bayraklı linux olarak adlandırılanı en büyüğü ve devletin desteğini alıyor. ayrıca Japonya ve KOre ile açık kaynaklı yazılıma ve linuxa daha çok yatırım yapmak daha çok yararlanmak için çalışmalar yapıyor. ben sitemde neredeyse her ay çin ve linux ile ilgili en az bir haber yapıyorum.
0
SHiBuMi
Sun''ın yürüttüğü benzer bir çalışma:

Java Desktop System [wwws.sun.com]

0
sametc
gercekten burda devlet dairelerinden hareket beklemek yanlıs olmazmı .....
gercekten eğer bir şirket windows 2003 server kullanıyorsa bunda tanıtım buyuk pay sahibi oluyor bizlerde tanıtım yapalım diyorum........
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO/IBM Linux Savaşında İlk Raund´u IBM Kazandı

malkocoglu

Bilinmezlikten kendini "dava açarak" kurtarmaya uğraşan zavallı şirket SCO, IBM ile girdiği Linux savaşında ilk yarayı aldı.

IBM draws first blood in SCO Linux battle

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

sametc

www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...

PhpEd Amerika Yollarında

anonim

Eh .. Ne diyelim haftalardır hatta daha uzun zamandır, bilişim yazarlarının üzerine basa basa söyledikleri "Beyin Göçü.." tartışmasına örnek olacak şekilde yeni bir macera daha eklendi.Evet, Bir Türk doktor (Ergin Soysal) tarafından yazılmış olan PHP editörü PHPED, ünlü MYSQL firmasinin üreticisi olan Nusphere tarafından satın alındı!!.Hadi bakalım hayırlısı olsun.Daha fazlası için http://www.nusphere.com adresine faremizi tıklatalım.

Editörün notu:Aslında bu gelişme Mayıs ayı başında yaşandı. Ama haber yapmayı ihmal etmişiz. Burayı da ziyaret edelim http://www.soysal.com/PHPEd/

Ext4 Dosya Sistemi Geliyor

Guardian

Slahdot'dan gelen rss haberlerinde karşılaştığım linux-watch.com'daki haber göre hard disk'lerinin terabyte sınırlarına ulaşmasıyla ext3 dosya sisteminin 21. yüzyıl hard disklerinin kapasite gereksinimlerini karşılayamayacağına ilişkin açıklamalar çıkmış. Bunun üzerine kernel geliştiricileri ext4 dosya sistemi yapısının deneme sürümünü çıkarmışlar.

İyi bir kernel programcısı olarak bilinen Andrew Morton, 10 Ekim'de Linux kernelleri arasına ext4 dosya sistemini eklemiş.