Massachusetts eyaleti Linux’a geçiyor

0
sametc
www.ntvmsnbc.com'da yayınlanan habere göre Massachusetts eyaleti kurumsal bilgisayarlarında Linux işletim sistemi kullanılacağını belirtti. Böylece, ABD’de Linux’a geçen ilk eyalet oluyor.
Massachusetts eyaleti daha önce de Microsoft’a karşı tekel davası açmıştı. Haberin devamı...

İlgili Yazılar

Linux Source Code`unu dinleyin!

raistlinthewiz

Free Radio Linux, Linux 2.4.18 source codeunu broadcast ediyor! 4,141,432 satır içeren kodun okunması 593.89 gün sürecek. Evet hemen siz de kodu dinlemeye başlayın! http://radioqualia.va.com.au/freeradiolinux/

Peru Milletvekilinin Microsoft´a yazdığı mektup.

tupac

Peru'da kamu kuruluşlarının serbest yazılım kullanmalarını öngören bir kanun tasarısı hazırlandı. Microsoft Peru, bu tasarıyı hazırlayan Dr. Villanueva'ya, tasarıya itiraz eden bir mektup yazmış. Dr. Villanueva'nın mektuba cevabını buradan okuyabilirsiniz. Türkçe'ye Deniz Akkuş Kanca çevirmiş. Teşekkürler. Oku!Okut!..cümle aleme:)

Fedora Core 5 çıktı!

maeqlin

Red Hat'in desteklediği GNU/Linux distrosu Fedora Core'un beşinci sürümü yayınlandı.

California için Linux, pardon Linus

sundance

Arnold Schwarzenegger´den sonra bir başka ünlü daha California valiliği için aday olduğunu açıkladı.

Birçoklarına süpriz olan açıklamasında Linus Torvalds, böyle bir kampanyanın ne kadar zor olduğunu, ciddi finansal destekler olmadan gerçekleştirilemeyeceğini bildiğini belirterek, bir müddettir görüştüğü Open Source ile ilgili iş yapan çeşitli firmalardan 3,000,000$lık bir fon oluşturulması için gerekli desteği aldığını belirtti.

BSD´nin ana yurdu olan, gerek bilişimci gerekse aktivist dünyanın en sivri isimlerini barındıran Berkeley'nin bulundugu California eyaletinde bakalım bürokrasinin en büyük hacki gerçekleşebilecek mi ;)

FreeLinuxCD.org: Bedava Linux CD`leri

sundance

FreeLinuxCD.org bir grup Linux meraklısının, Linux`u daha çok yaymak için oluşturdukları bir site. Bu siteye gidip başvurduğunuzda, size bir Linux CD`si yolluyorlar hem de bedava. Bunu yaparken ne size reklam sokuşturuyorlar, ne de başka türlü bir dalaveraları var. Sadece kendi paraları ile ve kendilerine destek verenler sayesinde bu hizmeti sağlıyorlar.

Şu an için nakliye masrafları yüzünden sadece Amerika içine yollayabiliyorlar. Fakat isteyenlere kendi ülkelerinde (belki de FreeLinuxCD.org.tr :) açmaları için destek veriyorlar.

Herşey para değil ki cephesine bir artı daha