COLOBOT

0
FZ
Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)
Oyunun programlama dili C++ ve JAVA'yı andırıyor. Houston her yeni görevde sizin işinizi kolaylaştıracak kodları, programları gönderiyor ama ayyy bu ne salak bir program ben oturur çok daha iyisini yazarım derseniz hodri meydan ;-)

Küçük bir kod parçasına göz atmak gerekirse:

object item;
item = Radar(Titanium);
goto(item.position);
grab();

Mesela yukarıdaki kod parçasını eğer bir taşıyıcının içine yerleştirip çalıştırırsanız taşıyıcınız kendi kendine gidip Titanium blokunu buluyor ve onu yüklüyor. Laf aramızda içinde kod yazdığınız editör basit görünümlü olmakla birlikte epey fonksiyonel ve şirin. Debugging bakımından da pek çok özellik sunuyor (mesela program çalışırken içine girip değişkenlerin değerini inceleyebiliyorsunuz!).

Görüşler

0
Necrodome
Harika bir fikir.Çok iyi düşünülmüş.Helal olsun adamlara...
0
anonim
Bu gidişle bu oyunun benden bağımlılık yapmasından korkuyorum, aklımdan şu tip düşünceler geçmeye başladı ve benim kontrolümden çıkmak üzere : Hmm, evet düşman karıncaların yerini tespit edip WingedShooter'i oraya yönlendir bu arada enerji seviyeni kontrol et eğer kritik bir değerin altına düştü ise geri dönüp güç ünitelerini şarj et, vs. Bunları programlamam lazım, evet, evet, hiyaaa !! :)
0
larweda
Aynı konuyu 22 Temmuz 2001`de haber yapmışız, ama o zamanlar COLOBOT daha beta idi ve sadece iki level`da çok az komut kullanarak bot`larınızı programlayabiliyordunuz. Şimdi gayet iyi yapmışlar, adamlar uğraşmaya gerçekten devam ediyorlar yani.
0
FZ
fazlamesai.net : kendi kendine hakkıyla referansta bulunabilen site! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Duke Nukem Forever sessiz sedasız çıkmış!!!

sundance

Biz yıllardır yolunu gözleyelim, ne zaman çıktı ne zaman çıkacak diye meraktan telef olalım, teknoloji previewları hevesle indirelim, sonra tutsunlar DNF`i sessiz sedasız çıkartsınlar. Olacak iş değil!!!

Zaten olmamış da, Croteam yılan hikayesine dönen DNF`den sıkılıp mükemmel bir FPS yapmış. Şu kadarını söyleyeyim, Quake`i bitirmiş birisi olarak, Serious Sam için `insanların ruh sağlığını etkileyebilir bu yüzden yasaklanmalı` deseler itiraz etmezdim... (Mambo'yu kaybettik mesela :))

Çabuk, çiz!

butch

Konumuz makine öğrenimi ve karşımızda Google'dan yeni bir oyuncak "Çabuk, çiz!".

Oyun, anahtar kelimeler ile verilen nesneleri kısıtlı bir süre içinde ekrana çizmeniz ve yapay sinir ağlarına dayalı sistemin siz çizmeye çalışırken çizdiğiniz objeyi tahmin etmeye çalışması üzerine kurulu. Zaman kısıtı ve yapay zekanın sürekli değişen tahminleri ile size güzel bir zaman vaat eden...

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.

Activision microtransaction için oyuncu eşleştirmeyi kullanmanın patentini aldı

Lethe

Oyun dünyasında microtransaction trendi çıktı çıkalı çoğu oyuncunun rahatsız olduğu gerceği ortada. Activision'a (ve dolayısıyla Blizzard'a) oyun içi satışlardan kazandığı 3.6 milyar dolar yetmemiş olacak ki kendileri artık oyuncuları eşleştirirken yetenek ve tecrübe dışında daha az oyun içi alım yapan oyuncuları daha cok alım yapanlarla eşleştirmeye başlayacak.

Yani oyuna yeni baslamış...

Nintendo da Microsoft gibi yeni oyun konsolunun çıkış tarihi ve fiyatını duyurdu

sidar

Microsoft'un XBox haberlerinden sonra, Nintendo da yeni oyun konsolu Game Cube'un piyasaya çıkış tarihi ve çıkış fiyatlarını duyurdu. Buna göre Nintendo Game Cube 199$ gibi rekabetçi bir fiyattan 5 Kasım 2001'de piyasaya sunulacak, ve tüm oyunlar sabit 49.95$ fiyata sahip olacaklar. 199$ gibi çok ekonomik bir fiyattan satılacak Nintendo, bakalım Microsoft'un XBox'una kafa tutarken Türkiye'deki silik halinden de kurtulabilecek mi...
url: http://www.nintendo.com