Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

0
conan
.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.
.NET My Services'den tamamıyle vazgeçilmediğini bildiren bir Microsoft yetkilisi, bu konu üzerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini bildirmiş. 2003 yılında bir "geliştirici sürümü" çıkartabileceklerini de eklemiş.

Bill Gates de .NET'in beklenenin altında bir gelişme göstermiş olduğunu kabul ediyormuş. Buna karşılık 2001'de .NET stratejisinin official sürümünden önce serverların büyük bir kısmının .NET'e hazır olduğunu da belirtiyormuş.

Şirket verilerine göre müşterilerinin henüz sadece %40'ı .NET'e geçebilmiş. Geri kalan %60'lık payın Nisan 2003'de Windows .NET Server 2003 ve Visual Studio .NET 2003'un (Everett) piyasaya sürülmesi ile daha hızlı olarak bu adaptasyonu gerçekleştirebileceği de belirtilmiş. Bu iki ürün de WS-Security, the .NET Framework, Universal Discovery, Integration and Adoption (UDDI), .NET Compact Framework for mobile devices gibi özelliklerini destekleyecekmiş.

2003 planında diğer sunulacak ürünler ise Office 11, ve buna bağlı XDocs (2003 ortası), SharePoint Team Services (2003 ortası), MSN Messenger Connect for Enterprises ve Greenwich (2003 ilk dörtlüğü) ve de 64-bit SQL Server Enterprise Edition (Nisan 2003)

Mesajlaşma Microsoft için 2003'ün en önemli pazarı gibi gözüküyor. Ama verilere göre müşterilerin %60 ile %70'i Microsoft Exchange 5.5'ten Microsoft Exchange 2000'e bile göç edemeden yeni çıkarılacak olan Titanium kod adlı Exchange Server'a nasıl adapte olacakları aynı pazarın merak konusu.

Kısaltılarak bu haberden uyarlanmıştır.

İlgili Yazılar

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.