Penguen, hem de yüzlerce

0
butch
Lemmings´i bilenler bilir. Bir zamanların vazgeçilmez oyunlarından biri. Çıktıktan sonra hem sürükleyiciliği, hemde karakterlerinin şirinliği birçok oyun yazarının ilham kaynağı oldu. Şimdi ise sıra tabi ki Linuxçularda ve haliyle kahramanlarımız penguenler.
Oyun hakkında anlatılacak pek fazla birşey yok ama şunu eklemek gerekir, standart bir lemmings örneği olan bu oyuna penguenlerin konuk olması şirinliğini katlamış. Pingus'un evi burası. Unutmadan windows kullananlar fazla üzülmesinler oyunun onlar için de bir sürümü mevcut.

İlgili Yazılar

Artık Türkiye`de de bir oyun firması var

redogre

Artık Türkiye'de yeni bir oyun firması var. Adı Momentum. Geçen hafta Hürriyet insan kaynaklarında çıkan bir haber sonucu varlığını öğrendiğim bu firma 3d Modeler and Artist ve C++ Programmer arıyormuş. CV göndermek isteyenler için adres "momentum@e-kolay.net".

Maalesef firmanın bir web sitesi yok!

İki şoklu dualshock

ekrems

Biz Playstation 3'ü sabırsızlıkla beklerken Sony hala PS2'de kullandığı dualshockla ilgili immersion'un açtığı patent davasını kaybettiği bugün neredeyse tescillendi. Ceza şimdilik 90,7 milyon dolar. İşte genç bir teknoloji şirketinden ilginç bir başarı hikayesi...

Pusu Oyunu Çıkıyor

deniza

Yıllardır beklediğimiz, ülkemizin oyun yapımı alanında yegane övünç kaynağı olmaya aday yerli malı oyun "Pusu: Uyanış" 13 Mayısta raflardaki yerini alıyor. 20 milyon gibi oldukça makul bir fiyattan satışa çıkacak olan oyunu çeşitli kitapçı ve kırtasiyelerden veya internet üzerinden weblebi ve Ideefixe sitelerinden satın alabileceksiniz.

Tebrikler 3tegames.. Demek gerçekten istenirse olabiliyormuş.

http://www.pusuoyunu.com
http://www.3tegames.com

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

Sony PlayStation Emulatörünü satın aldı

larweda

Sony, 2 yıl once mahkemeye verdiği yazılım geliştiricisi Connectix`in Macintosh tabanlı PlayStation emulatörü Virtual Game Station`u (VGS) en sonunda satın almanın mahkeme peşinde koşmaktan daha karlı olduğuna karar verdi.