Efsane Geri Dönüyor: Civilization III

0
anonim
Tüm zamanların en iyi strateji oyunu Civilization, üçüncü versiyonuyla Ekim ayı sonunda çıkıyor. Yapımcıları daha gelişmiş diplomasi, gelişmiş AI, gelişmiş kişiselleştirme araçları ve yeni zafere ulaşma yolları vaad ediyor. Amazon'daki tek bir yorum bile yeterince açıklayıcı: "5 stars just because Sid Meier is back and runnin' the show".

İlgili Yazılar

Eski dostlar Donkey Kong ve Mario Bros!

larweda

Belirli bir yaşın üzerindekiler bilir, eskiden (daha PC`lerden önceki Amiga`dan önceki Commodore 64`,den önceki Spectrum ZX`den önceki Amstrad`dan önceki Atari XL`den de önce) bilgisayar namına görebildiğimiz şeyler Nintendo`nun ve Casio`nun Game&Watch`ları (O zaman Türkiyeye sadece bu markalar geliyomuş demek ki, bi de Tomy vardı ama onu sadece annesi babası yurtdışına gidenlerin olurdu) idi. Bu bahsettiklerim, bugünün palm`ları vs`leri boyutunda sadece oyun için tasarlanmış, LCD ekranlı cebe sığan basit oyun makineleriydi. Bugün oynadığımız birçok Arcade, Shoot-em-up tarzı oyunların tamamının babaları da bu oyunlardı. Şimdi bu aletlerin PC için simülatörleri var, hem de ööle dandik simülasyonlar değil, bire bir aynı görüntüye sahip ufak programcıklar bunlar. Sesleri bile inanılmaz basit olmuş, inanılmaz nostalji oldum, hayatımın birkaç senesi birden buram buram gözümün önüne geldi, eğer neden bahsettiğim hakkında ufak da olsa bir fikriniz varsa, mutlaka ama mutlaka bi göz atın, hatta psikopata bağlayın: madrigal.retrogames.com
Ne günlerdi beee..

Vector Games

sansured

Vector Games adında bir Türk oyun ekibi üzerinde çalıştıkları oyun motoru V2 için bir Demo sürümü yayınladı. Demoda Vector Games laboratuvarlarında ufak bir gezi yapıyoruz.Oyun motorlarını üzerinde çalıştıkları oyun projesi için geliştirmekte olan ekip bu demo sayesinde hem kendilerini tanıtmak hem de motor ile ilgili açıkları gelen geribeslemeler ile kapatmayı hedefliyor.

http://www.vector-games.com adresinden Türkçe yada İngilizce 2 dil seçeneği ile indirilebilen demoyu Downloads bölümünden indirip deneyebilirsiniz.

Oyun geliştirici takımı kuruluyor

anonim

TÜBİTAK destekli geniş kapsamlı bir projenin alt projelerinden biri olan oyun projesi için C++ ve OpenGL bilgisi olan oyun yazılımı tecrübesi olan, uygulama geliştiriciler, 3D modelciler ve tasarımcılar aramaktayız.

İlgilenen arkadaşlar volkan at matriksdata nokta com adresine özgeçmiş belgelerini yollayabilirler.

Simcity 4

conan

Yeni Simcity'miz hayırlı olsun. 4. sürümüyle yeniden doğan Simcity, web sitesinden gördüğüm kadarıyla büyük bir adım atarak simcitycilikte inanılmaz gelişmelere imza atmış :)

Driver 3´te İstanbul sokakları

redogre

Bir arkadaşım Driver 3 ün trailerını indirmiş. Miami, Nice ve diğer şehirlerden sonra İstanbul geliyor. 3 katlı, cumbalı ahşap evler, kervansaraylar ve arka planda gerçek bir boğaz görüntüsü. "Eee hani link?" derseniz haklısınız ama maalesef Infogrames sitesinde ki link bozuk...