Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

0
Guardian
Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Ubuntu Breezy Badger Geliyor!

darkhunter

Yakın bir taihte Tux Award kazanan, hepimizin sevgilisi Ubuntu Breezy Badger (5.10) ile görücüye çıktı (Preview Release).

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Ubuntu ME

ersin2k

Yeni bir ubuntu sürümü daha yayınlandı. Adı MS Windows Millenium Edition'ı anımsatsa da bu kez daha farklı bir açılıma sahip. Muslim Edition! Ubuntu 7.10 tabanlı dağıtımı aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.

Ubuntu Dergisi

Betelgeuse

PDF dokumanı formatında indirilebilir dergilere bu sefer Ubuntu'dan bir tane eklendi: http://www.fullcirclemagazine.org adresinden indirebilirsiniz.

Ubuntu Linux'un Yeni Sürümü Çıktı

vst

Ubuntu Linux'un yeni sürümü 5.10 "The Breezy Badger" duyuruldu. Aynı zamanda Kubuntu da piyasaya sürüldü.

Yenilikler arasında GNOME 2.12.1, Openoffice 2.0 Beta, PHP5 gibi son sürüm yazılımlar var.