freehost: özgür hosting

0
anonim
freewifi'den sonra freehost'da devreye girdi. aynı şekilde destek bekliyor
freehost : sometwo.net / direnis.info 'nun freewifi den sonraki hizmeti;

özgür hosting hizmeti. yalnızca web hosting değil, eğer (linux) server ihtiyacı olan bir uygulamanız var ise, onu da server üzerinde çalıştırmayı talep edebilirsiniz.

ayrıca, iki hizmetin de (freewifi + freehost), gerçekten desteğe ihtiyacı var. sessizce gelip sönüp gitmeleri, gerçekten kötü bir durum olur.

freehost.sometwo.net
sometwo.net
direnis.info

furkanmustafa

Görüşler

0
mow
Şunu bir oku istersen :)
http://faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/yonetmelik1.html
0
furkanmustafa
ufkum açılsın diye okudum. bu "kendi kendine gelin güvey olan kurumlar"ın koyduğu kurallar / yasalar ile ilgilenmiyoruz, reddediyoruz. ayrıca ufkumu da açmadı hani :)

ama mesela 6 aylık kayıt tutmak gerekiyormuş. benim aklımada kayıtları her sabah sildirtmek geldi.

dipnot : kendi kendine gelin güvey olan kurumlara örnek : tc ve benzerleri
0
rr
herşeyin başına `özgür´ kelimesini yapıştırmasanız olmuyor değil mi?
beleş bira dağıtsalar özgür bira diyeceksiniz
0
some_plus
beleş başına koyulmaz tabiki
yalnız önünüze koyulan şey kısıtlamalar ile doluysa ve ortaya koyulan şey kısıtlamaları kaldırıyorsa o zaman özgür diyebiliriz sanırım : )
0
furkanmustafa
http://www.freebeer.org/
0
mow
Erişimi engellediklerinde sanırım sadece sen kendi kendine gelin güvey olmuş olacaksın :)

Elbette faaliyet belgesi gibi bir şey olmalı ama asla şimdiki uygulamadaki gibi mecbur tutulmamalı ve elbette "beleş (h)ostlar" olmalı ama başkalarının özgürlükleri bu "beleş ostlar" nedeniyle kısıtlanmamalı.

Umarım başın belaya girmez.
0
furkanmustafa
bende umarım başım belaya girmez, fakat bunu bahane ederek eylemlerimden geri durmam. sadece sayı az olduğu zaman böyle bir risk sözkonusu. sayımız artar ise gerçekten hiçbir oluşum birşey yapamaz.
0
anonim
kendiKendineGelinGüveyOlanDurumlar : freehost-özgür hosting

Şimdi özgürlük öyle derin bir konu ki.
Şimdi hosting öyle dikkatli bir iş ki.
Peki freehosting?
0
Ari
Bence bu haberin edit'e ihtiyaci war
siteler acilmiyor !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

www.2ka.org

lazarus

Zamanında hepimizin kurcaladığı Exploit Generator'un yaratıcısı Korhan Kaya çalışmalarını www.2ka.org altında beğenimize sunmuş.

Opera Fingertouch ve tarayıcıların yükselişi

esrefatak

Bu yazımızda, Opera'nın cep telefonu sürümü olan Opera Mini'de çıkan yeni bir özellik olan Fingertouch'a değineceğiz. Tarayıcıların hayatımızdaki artan önemine dikkat çekip sözü dallandırıp budaklandırıp, bir şekilde yine Google'a ve bir de tabii ki IPhone'a getireceğiz.

Babil Kulesi Internette

SHiBuMi

Geçenlerde Internet üzerinde kullanabileceğiniz kaliteli bir İngilizce-Türkçe sözlükten bahsetmiştim. Geçen hafta bir dergi CDsinden çıkan çok daha geniş kapsamlı, yalnızca internete bağlıyken değil, bağlı olmadan da kullanabileceğiniz ve oldukça kolay bir kullanıma sahip bir sözlük programı buldum. Adı Babylon.

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

AÜİF İletişim Portalı

anonim

Bazıları hala kar yağınca sitesini kapatadursun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilef.ankara.edu.tr adresinde çok güzel bir iş çıkartmışlar. Tasarımından içeriğine kadar kendilerine özgü bir hava yaratmayı başarmışlar, ve iletişim fakültesi olmanın avantajlarını da gayet güzel kullanmışlar, ve kullanmaya devam ediyorlar. Benim en çok hoşuma giden, sitelerindeki içeriği kendilerinin yaratması, başka sitelerden potpori yapılmaması oldu. Böylece yaptıkları iş yalnızca sanal dünya ile sınırlı kalmıyor, ellerindeki imkanları kullanarak gerçek dünya ile de güzelce entegre ediyorlar. Son bir not, siteyi tamamen iletişim fakültesi öğrencileri yapıyor ve PHP kullanıyorlar. Bazı bölümlerde PHP-Nuke kullanmışlar ve bayağı şık olmuş, Nuke kullanıldığı yalnızca linklerden anlaşıyor :)