Genç Yazılımcılara Abilik Yapacak

0
anonim
Hamdi Koçoğlu'nun, 1999 yılında kurduğu 'İzinternet' adlı firma, Anadolu'da internet üzerinden iş yapmak isteyen ve İngilizce içerik karşısında zorlanan firmalara hizmet veriyor. Şirket, Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor.
İzinternet, aradan geçen altı yıllık sürede Türkçe olarak geliştirip sattığı yazılımlarla Anadolu'da önemli bir pazar yakalamış durumda. 2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet, şimdi de yazılım konusunda yeni bir yapılanmaya gidiyor. Şirket, kendisine ait Ayrax markasıyla, Türkiye'de yazılım alanında çalışan gençler veya şirketler ile ortaklaşa yazılım geliştirip, bunların pazarlamasını yapacak. Son üç ayda bir dönem Microsoft'un yazılımlarını Türkçe'ye uyarlayan Es Yazılım ve birkaç genç yazılımcı ile anlaştıklarını anlatan Koçoğlu, amaçlarının pazarlama ve kendi markasını yaratmakta zorlanan yazılımcılara platform yaratmak olduğunu söylüyor.

‘Marka Olunamıyor’
Türkiye'de yazılım alanında çok iyi ürünler geliştirilmesine rağmen bunların sadece geliştirici kişi veya firmalar tarafından kullanılıp, ticari olarak satışa dönüştürülemediğini söyleyen Koçoğlu, kendilerinin ürünün markalaşması ve paket haline getirilip satışı aşamasında devreye gireceklerini açıklıyor. Ayrax markası altında birleşecek olan herhangi bir kişi veya şirket, özel bir gizlilik anlaşması imzalayarak yazılımın kodlarını İzinternet'e açıyor. Yazılım fikrini ve projeyi geliştirenler, yazılımın paket haline getirilmesinin ardından elde edilen satışlardan pay alıyor. İzinternet yazılım kodlarını, gelecekte yapılabilecek program eklentileri ve yazılımın güvenliği için alıyor.

Kaynak: http://www.kobifinans.com.tr

Görüşler

0
FZ
2004 yılında 2 milyon doları muhasebe yazılımından olmak üzere 5 milyon dolarlık satışa ulaşan İzinternet

3 milyon $ ne tür bilgi işlem satışından geldi onu merak ediyorum, yani asıl büyük miktar nereden geldi acaba? (Donanım? Teknik destek? Muhasebe yazılımı hariç başka tür bir yazılım [bence düşük ihtimal]).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

qorkem

OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Software Quest Yazılım Yarışması

FZ

Bantgenişliği takip sistemi, Internet tabanlı farklı bir satranç oyunu, elektronik simülasyon sistemleri, grafik tanıma sistemleri, Civilisation benzeri oyunlar...

Yazılımcı gençlerin Bilkent Üniversitesi'nin düzenlediği Software Quest yarışmasında neler geliştirdiklerini görmek istiyorsanız buraya bakabiliriniz.

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

Tekir İle İşler Tıkırında

FZ

PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.