GNU/Linux Çekirdek Animasyonu

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Konu ile ilgili bir başka haber: http://www.theinquirer.net/?article=8193
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lin(uxWin)dows Geliyor!

FZ

Şimdi hani anket yapılmıştı ya, masaüstünde ne tercih edersiniz şeklinde. Yani evet, Windows 2000 kullanıyorum ama yani canııım (!) Linux sistemindeki güzelim, şirin mi şirin, etkin ve de yetkin programları kullanamamak da üzüyor beni.\r \r

Ama sanırım yakında üzüntülerim bir nebze olsa giderilecek Lindows OS tarafından ;-)\r \r

Aralık ayı sonuna doğru ilk sürümü (yoksa betası mıydı?) çıkması beklenen bu işletim sistemi tamamen masaüstünü hedefliyor ve hem Windows hem de Linux ortamı için geliştirilmiş pek çok yazılımı çalıştırabileceğini iddia ediyor.\r \r

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

GPU: Küresel İşleme Birimi

Tarık

GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.