Grafik Tabanlı Gentoo Installer

0
ndemir
GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.

Görüşler

0
hardheart
Yeni kullanıcılarında Gentoo'yu tanimasi icin cok yararli bir uygulama. Tebrikler:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux 2.6 çıktı

tongucyumruk

Linus Torvalds 3 yılda bir verdiği yılbaşı hediyemizi yine yılbaşına yetiştirdi. Linux 2.6 indirilmeye hazır. Sanıyorum içerdiği yeniliklerin hepsini buraya tekrar yazmaya gerek yok. Alsa, xfs gibi şeyler artık kernel'e entegre, masaüstü kullanıcılarını fazlasıyla memnun edecek daha responsive bir scheduler vs...

Linux`da KYLIX ile Görsel ve Hızlı Programlama

FZ

Bilgi işlem camiasındaki öncü şirket Borland'ı tanımayan, bilmeyen yoktur herhalde programcılar arasında.

Görülen o ki Borland firması gene bir öncü olarak Linux yazılım geliştirme dünyasında nicedir eksikliği çekilen (Java araçlarını saymazsak) Görsel Hızlı Program Geliştirme (VRAD - Visual Rapid Application Development) aracı olan Kylix'i piyasaya sürdü. Bir nevi Delphi for Linux olan bu aracın Linux yazılım dünyasını nasıl etkileyeceğini göreceğiz bir süre sonra.

Görmek İnanmaktır

anonim

Sykpe'nin 2.0 GNU/Linux sürümünde video çağrıları yapmak da mümkün. Özellikle Wi-Fi ağının her yere yayıldığı bu günlerde bu habere çok sevindim. GNU/Linux yüklü ASUS Eee PC'mi yanıma alıp, cep telefonu taşımadan çoğu noktadan arama yapabilip aynı zamanda da aranabileceğim. Böylece kabarık cep telefonu faturası ödemek zorunda da kalmayacağım. :)

Skype 2.0 for Linux--Seeing is Believing

Türkçe ile *NIX'i Barıştırmak

misafir

Diyelim ki, yazıcıdan türkçe bir metin çıkartmanız gerekiyor. Ama yeni kurulmuş bir BSD konsolundasınız; ya da KDE çalışıtırıyorsunuz ama türkçe klavyeniz yok. Ne yapabilirsiniz? Bu yazıda sadece geleneksel *nix araçları kullanarak neler yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Asus EePc Linuxlanıyor

3lobyte

Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.