Haber Grupları.... Haberiniz Olsun!!!

0
jazzy
Haber Gruplarının varlığından kaç kişi haberdar? Simois olmasa ben de olmayacaktım, ama sayesinde son 8 ayda haber grupları ile bayağı içli dışlı olmayı, dahası bunu bir alışkanlık ve yaşam tarzı yapmayı becerdim. (afferin internet sosyali bana, daha da düzensiz bir hayata bir adım daha...)
Nedir bu haber grubu? Outlook ve/veya Outlook Expresiniz de Newsgroup adı altında gördüğümüz ve ilk başlarda anlam veremediğimiz daha sonra ise üye olma, başlık seçme ve haber indirme (bu kısım ilk üye olunduğunda seçilen başlıklara bağlı olarak gerçekten biraz uzun sürebiliyor) zahmetlerine katlanamadığımız (genelde) "faydalı bir eser".

Doğru ya, bir e-mail yönetim programının ("one track mind"ların bakış açısı) başka ne faydası olabilirmiş ki? Derken bir arkadaşınız size tavsiye eder, ve siz de bir bakiim dersiniz.

Gerisi yukarda yazıldığı üzere....

Çevre genişletmek isteyen, ikinci ya da ikibininci bir fikire ihtiyaç duyan, alış veriş yapmak isteyen, alış veriş yapmak istemeyen, kazıklamak isteyen, kazıklanmak isteyen, dalga geçmek isteyen, kavga etmek isteyen herkese açık, 24 saat faal, online bir kıraathane sanki.

Hem de evinizin sıcaklığında, karbonatsız çay eşliğinde. Outlook Express'imin teşekkür edilesi desteği ile "news.anet.net.tr" sanal adresinden girdiğim haber grubunda hobi.dvd, bit.pazarI, hobi.sinema, hobi.otomobil.modifikasyon, hobi.tv_dizi, donanım.cdwriter, vb... (bu bir başlık değil!) başlıklarını sıkça ve ilgiyle takip etmekteyim.

Hatta bendeniz naçizane ile ilgili bilgilerde görebileceğiniz DVD arşivimdeki filmlerin muhtemelen 1/3'ini de bu işten sorumlu olan hobi.dvd grubu sayesinde yaptığımı da söylemeliyim. Bunun yanında 2. el ve sıfır emtia satışında iyi bir alternatif olan bit.pazarı'ndan da PSx, Pikap (aman dikkat, Pick Up değil!), Kitap, Defter, Kalem, Silgi, Laser Disc Player (fiyatını yazmiim, yeterince beddua aldım bu konuda) ve bilumum elektronik veya akustik ürünü edindiğimi söylesem ve fiyatlarının da LDP örneğinde olduğu gibi Su'dan biraz pahalı olduğunu iddia etsem sanırım yalan söylemiş olmam. Olurmuyum? Bilmiyorum, bence gidin ve "See For Yourselves" edin!

Morpheus'un ismi lazım olmayan meşhur filmdeki repliği gibi: I Can Only Show You The Door... gerisi size kalmış...

Nihayete eren bu yazının sonunda yukarıda belirtmiş olduğum sunucunun (spiker değil!) yani sıra Ultra TV üzerinden (reklam değildir!)kablo net kullananların muhtemelen bildiği bir diğer sunucudan da (spiker değil!!) hafifçe bahsedeyim.

Ultra TV abonesi olmak gereklidir ibaresine aldırmayarak www.ultratv.com adresinden küçük bir username - password ali cengiz'i çekerek bu gruba da ulaşmak tamamen sizin elinizdedir. Gerekenler zaten oradaki Haber Grubu başlığı altında (ve tabii ki "eğer kabul ederseniz" koşulu ile) bulunmaktadır. Hadi kolay gelsin, e bi de haberiniz olsun!!!

Görüşler

0
urxalit
Sen bir de Hitnet´i gör. Ticaret değil sohbet için... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Posta, HTML ve Gereksizlik Üzerine

sundance

E-posta, Internet'in belki de en çok kullanılan araçlarından biri. Taa ARPANET zamanlarından itibaren insanların haberleşmesi için kullanılan, daha sonra 70'lerin sonundan itibarense USENET vasıtasıyla çok daha geniş kitlelere ulaşan e-posta, hemen hepimiz için normal postadan daha önemli bir araç halini aldı.

Önceden tamamen text olan e-posta'lar, zamanla dosya naklini mümkün kılmak için attachment kabul eder bir hale geldiler. Uzun süre böyle devam ettikten sonra (bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hareketiyle) HTML e-posta kavramı geldi. Artık e-postamızda, süper html formatında yazılar, resimler, kimden geldiğini bile bilmediğimiz reklam bombardımanları ve katastrofik virüsler başgösterdi.

İyi de Laz'ın söylediği gibi "Şart midur ?"*

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Linux`da GPRS

m1a2

Çok sayıda faydalı Türkçe-NASIL belgesine ulaşılabilecek www.belgeler.org sitesinde Linux`da GPRS ile ppp bağlantısının anlatıldığı kısa bir Linux-GPRS-NASIL belgesi gözüme çarptı. TELSIM bu GPRS servisini cüz`i bir ücretle sunuyor (bu yıl işler değişebilir mi ?). AYCELL ücretsiz. TURKCELL ve ARIA`yı incelemedim. Halen TTnet-145 üzerinden tuzluca sayılacak telefon faturlarıyla internet`e bağlanan bir kişi olarak GRPS üzerinden internet`e çıkan arkadaşların deneyimlerini bu fırsatla öğrenmek isterim. Fatura bilgileri, bağlantı hızı ve kalitesi vesaire. Ne yaşadıysanız yazın :) Ekonomik bir internet bağlantısı için GPRS dışında -benim denemediğim- başka seçenekler de var şüphesiz. Dileyenler bu kapsamda onlar hakkında da topluca değerlendirme yapabilir.

Internet ve Hırsızlık (Çalan Çalana...)

FZ

İnternette milyonlarca site, milyarlarca sayfa var. Ancak her sitenin birbirinden farklı olduğunu sanmayın. Birçok site bir diğerinin yazı ve resimlerini olduğu gibi alıp kendininmiş gibi kullanıyor. Kimi siteler daha da ileriye giderek sitelerin tasarımlarını da olduğu gibi kopyalıyor. Pirated Sites sitesinde yüzlerce kişilik korsan avlama ekibi, internetin altını üstüne getirerek bu siteleri bulup arşivliyor. Resimleriyle inceleyebileceğiniz kopya siteler neredeyse aynen, renkleriyle bile oynanmadan başka isimler ve başka adreslere bürünmüş.

Haber kaynağı: Radikal

İnternet Yurt Dışı Çıkışlarında Rahatlama

malkocoglu

Türk Telekom’un yeni kapasiteleri devreye vermesiyle, Türkiye’nin yurtdışı internete erişim sorunu 27 gün sonra aşıldı. Cezayir depremi sonrası kopan fiber kablolar tamir edildiğinde internete erişim kapasitesi eskisinden daha yüksek olacak.