ICQ´da Güvenlik Açığı

0
orqan
Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

SHiBuMi

Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

sundance

SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.