IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

0
butch
Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

İlgili Yazılar

Ruby On Rails ve J2EE Üzerine developerWorks Makalesi

neikos

IBM developerWorks adresinde Rails ile J2EE mimarilerini karşılaştıran yeni bir makale yayınlandı. Makale, Rails ile Tomcat + Struts + Hibernate'den oluşan bir J2EE mimarisini karşılaştırıyor.

Özellikle J2EE'ye aşina olan ve Rails ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler için yararlı bir makale.

Böyle bir sunum izlemediniz: gapminder ve dünyanın gidişatı

FZ

Bir sunum bu kadar mı çarpıcı olur, bunca bilgi bu kadar mı net, güzel ve etkili şekilde iki boyutlu ekrana sığdırılır. Görsellik ve animasyon bu kadar mı güzel kullanılır. İstatistik ve geleceğe yönelik bakış açısı bu kadar mı eğlenceli ortaya konur!

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Emacs mı VI mı?

vst

Uzun zamandır Vi(m) kullanıyorum. Ancak Emacs'in sunduğu çalışma ortamını kıskandığım için birkaç defa Emacs öğrenme girişiminde bulundum, bir tanesi de bugüne rastgeldi. Netice: olmuyor! Üşeniyor muyum, algısal sorunlarım mı var diye merak edip bir google araması yaptım: vim emacs cognition (kavrama). Sonuçlardan birisi çok faydalı bir literatür taramasına işaret ediyor.

Bu taramanın kaynağı "Benim editörüm senin editörünü döver!" argumanına alternatif bilimsel araştırmalar. Genelde bilişsel test uygulamalarına dayanan çalışmaların özetlerinin ve bazılarının tam metin bağlantılarının verildiği çalışmadan çıkardığım sonuç:

Advantage Veri Tabanı Beta 7.1

anonim

Advantage Sürüm 7.1 Beta kullanıma sunuldu. Tamamen türkçe ilk veritabanı olan kullanıcılardan gelen istekler çerçevesinde yeni eklemelerin ve optimizasyonların yapıldığı Advantage Sürüm 7.1 BETA hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Advantage Veri Tabanı, 1991 yılından bugüne dek tüm dünyada kullanılan ve sağladığı yüsek performans, güvenlik ve kararlılık ile bir çok ödülün sahibi olan ilişkisel veri tabanı yönetim sistemidir.

Üstün özelliklerinin ülkemizde uygun lisanslama modelleri ile birleştirilmesiyle Advantage, bugün bir çok yazılım evi ve kurum tarafından tercih edilmiş ve aktif olarak kullanılmaktadır.

Tüm dokümantasyonun ( hata kodları dahil ) Türkçe olması da bir başka avantaj.