Ruby on Rails Sunumu

0
anonim
Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.
Konu başlıkları;

Rails nedir? Takip ettiği prensipler nelerdir?
Mimari yapısı ve ana bileşenleri
Rails geliştirme ortamı ve RadRails
Demolar vasıtasıyla Rails proje yapısının anlatımı
a.Hello World
b.Blog uygulaması

Konuşmacı : Cenk Çivici
www.jroller.com/page/cenkcivici
blogs.thoughtworks.com/alumni

Görüşler

0
tongucyumruk
Sunum herkesn katılımına açık mı? Bir giriş ücreti var mı? Sunum kim tarafından düzenleniyor? İkizlerde tam olarak nerede bu sunum? Kısacası biraz daha detay almamız mümkün mü acaba bu sunum konusunda?
0
selcukFM
Merhabalar,

Sunum herkesin katılımına açık. Giriş ücreti yok. Tamamen gönüllü olarak, IT uzmanlarının verdiği bir sunum dizisi bu. Herhangi bir kurum ya da şirketin himayesinde gerçekleşmiyor. İkizlerde girişin sol tarafında bir sunum ve toplantı salonu var, orada yapılıyor sunumlar.

Söz konusu sunumu veren Cenk Çivici uzun bir süre ABD'de ThoughtWorks şirketinde çalışmış bir uzman. Halen Ankarada KoçSistemde yazılım mimarı olarak çalışıyor. Blog sayfasının adresi haberde verilmiş zaten. Oradan da kendisini takip edebilirsiniz.

Cenk Çivici'nin daha önceki sunumlarından tecrübelerimle şunu söyleyebilirim, gerçekten konu hakkında öğrenebileceğimizin en fazlasını öğreneceğiz :-)

Bire bir uygulamayı görmek adına kaçırılmaması gerekli bir sunum diye düşünüyorum.

Selamlar...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı Seminer

huseyin

15 Nisan Perşembe saat 19:00'da Linux Kullanıcıları Derneği ve IBM-Türk işbirliğiyle IBM İstanbul Linux Merkezi'nde Turquaz Semineri Düzenleniyor.

İki saat sürecek seminerin ilk saatinde Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci saatinde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek.

Özellikle muhasebecileri programın gelişimine katkıda bulunmaları için bekliyoruz.
Yer için tıklayınız.

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

loker

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.