LAMP'in M'si Satıldı: Sun Microsystems MySQL'i Satın Aldı

0
ali_deren
Geçen yıl Oracle MySql'in vazgeçemeyeceği InnoDB ve BerkeleyDB'yi aldı. Kısa süre önce Sun OracleDB çözümleri sunacağını, Oracle Solaris'i destekleyeceğiniaçıkladı. Oracle'ın Java kullanımı ve desteği zaten yıllardır artarak sürüyor.
Sun ve Oracle birleşiyor diyen olursa şaşırmam.

Mysql.com'daki açıklama

Görüşler

0
anonim
MySQL in lisanslama hakları sürekli bir tartışma içerisindeydi zati.

Oracle'ın MySQL'e el atmasının neler getireceğini hep birlikte göreceğiz.

Fakat bu durum dünyanın sonu değil.
Zira bizzat Oracle ile yarışan PostgreSQL imiz var :)
0
towsonu2003
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#source - bir kenarda saklayin :)

bu arada, bir sonraki haberle bunun metnini pek kafiyeli yazmissiniz...
0
afsina
Sun oracle'dan cok farkli bir sirket. Su anda cogunluk yazilim urunleri acik kodlu.
Java-GPL,
Glassfish (uygulama sunucusu): GPL
Solaris : CDCL (MPL gibi)
Netbeans : GPL - CDCL cift lisans

Mysql icin ozel bir kisitlama getireceklerini o nedenle sanmiyorum. Oracle, IBM ya da Microsoft farkli kulvarda yuzuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

F2s.com hizmetleri artık ücretli

butch

Ücretsiz web alanı deyince verdiği hizmetlerle neredeyse rakipsiz olan f2s.com 28 Şubat 2002 tarihinden itibaren varolan kullanıcılarının da hesaplarını kapatarak bu hizmeti bitiriyor. Bildiğiniz gibi 20 Mb web alanı, bir database, cgi, php gibi bir hizmeti ücretsiz ve reklamsız veriliyordu. Bana gelen mail de isterseniz bu tarihten önce yıllık £36 (yaklaşık 50$) karşılığı bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz deniyor. F2s kullanıcılarına büyük geçmiş olsun.

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.

Herşeye rağmen Pozitif HAZİRAN sayısını çıkarttı!!!

adonis

Pozitif e-dergi tüm olumsuzluklara rağmen tam 230 sayfa bir dergi daha çıkarttı. Bakmak isteyenler için adres: http://www.pozitifpc.com

Yine 50 sayfaya yakın bir GNU/Linux içeriğine sahip.

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.