Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Görüşler

0
tongucyumruk
Bugün seminere gittim. Doğrusu bir güvenlik semineri bu kadar eğlenceli olabilirdi... Semineri sunan arkadaş ta (şimdi adını hatırlayamadım) oldukça iyiydi (hem espiriliydi hemde iyi anlattı) ama kesinlikle başrol oyuncusu dinleyicilerdi. Uzun zamandır bu kadar eğlenmemiştim... Sorulan sorulardan birkaçı şöyleydi:

-Firewall olduktan sonra zayıflık tarama sistemine ne gerek var? (bu benim favorimdi)

-Mesela telnet portu açıksa açık noolacakki?

-Şimdi bu program açık portlarımı tarıyor

-Şimdi nessus serverı firewall''un önüne yerleştirirsek nasıl bulacak açıkları?

Bu tip sorular seminerin başı ve ortasında sorulsa mantıklıdır, insan oraya o konuyu ogrenmek için gemiştir ama adam o kadar saat birsürü şey anlattıktan sonra sorulmazki böyle sorular yaa...
0
anonim
Bunlari Istanbul'da yapmak cok mu zor yahu? Linux sadece Ankara'da mi kullaniliyor acaba? yoksa Istanbul'da ustadlar var da salon mu dolmuyor?

birileri sunu getirseler Istanbul'a. linux kullanicilari olarak biktik Kirmizi salondan artik.

saygilar.
0
skoylu
Bildigim kadariyla, semineri veren sevgili arkadasim Fatih OZAVCI'ydi. Profesyonel olarak guvenlik cozumleri uretir.

http://www.siyahsapka.com

Kendisi Istanbul'da ikamet eder. Sagolsun, kalkmis, Ankara'ya gitmis, seminer vermis. Sanirim sadece yol masraflarini talep etmistir.

Eger Istanbul'da bir salon ve dinleyici ayarlarsaniz, seminer.linux.org.tr adresinden seminer organizasyonlarina basvurarak, Sevgili Doruk FISEK'in orasi icinde planlar yapmasini saglayabilirsiniz. Gerci, bildigim kadariyla Istanbul'da da bu seminerler yapiliyor zaten. Daha hatta Fatih kardesimizle irtibat kurabilirsiniz.

Bu isler, insanlar elini tasin altina sokmadikca yurumuyor maalesef. Akgul ve Derman hocalarimiz sagolsun, Ankara'da bu altyapiyi olusturdular. Birileri de biraz fazlamesai yapip Istanbul icinde organizasyon yapsalar, konusmaci bulmak cok kolay olur inanin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hatırlatma: Turing Day'08

fkoksal

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri'nin yedincisi bu sene "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" üzerine. Etkinlik tamamen ücretsiz olup yarın (17 Mayıs Cumartesi) Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecektir. Taksim AKM'nin önünden 15 dakikada bir servis kalkacaktır.

Hepinizi bu güzel etkinliğe bekliyoruz.

Etkinlik web sitesi

Marmara Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Marmara Üniversitesi Linux Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 3 haftalık bir seminerler dizisi düzenleniyor.

BİLMÖK'09

ilke444

Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin sorunlarını paylaşmak, aralarındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi temel amaçlarla yola çıkan BİLMÖK, 5. yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği desteğiyle ODTÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenleniyor.

Seminer: Model View Presenter tasarım kalıbı

anonim

Konu: Model View Presenter tasarım kalıbı
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 7 Nisan Cuma 13:30 Sure 1.5 saat

MVP (Model View Presenter) tasarım kalıbı MVC (Model View Controller) tasarım kalıbının bir varyasyonu ve özellikle Rich Client GUI uygulamalarinda (WinForms, Swing'in, vb. kullanıldığı) View nesnesine ait EventHandler, ActionListener tarzı işlemleri "Presenter"a delege ederek MVC'ye göre iyi bir ayrım sağlıyor. Bu sunumda MVP'ye ait aşağıdaki konuları inceleyecegiz.

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.