Microsoft Kaderini Yeni İşletim Sistemine Bağladı

0
FZ
Yazılım Başmimarı Bill Gates´e göre, Microsoft, şirketin geleceğini MS Longhorn isimli yeni işletim sistemine bağlamış durumda. Londra´daki ``Future Microsoft Platform´´ etkinliğinde bağımsız yazılım geliştiricilerle konuşan Bill Gates, Microsoft´un yeni işletim sistemi için 6.8 milyar $ araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdıklarını açıkladı.

Bill Gates, Longhorn işletim sisteminin .NET ve ortak web servisi standartları üzerine inşa edileceğini belirtti.

Kaynak: http://www.vnunet.com/News/1152439

İlgili Yazılar

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

Ah Microsoft Vah Microsoft...

elrond

Bildiğimiz gibi Passport.com Microsoft`un .Net vizyonunun en önemli mihenk taşlarından biri. Passport servislerinin en güzel kullanım yerlerinden biri de e-Wallet. Evet! Bildiniz! Passport Authentication`da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle servis geçici olarak hizmet dışı. (Ne yalan söyleyeyim ben bile bu servisi güvenip te kullanmamıştım)

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.