Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

0
anonim
Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Görüşler

0
anonim
herhangi bir kurum özel birşey yapmak istediğinde bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alabilecek Yani şimdi benim bağlı bulunduğum kurum adına ben başvuru yapsam, desem ki böyle böyle, biz kurum olarak windows makinelerden internete çıkıyoruz burada akan dataları kriptolayacak bir arabirim yapacağız vs vs verecekler mi sizce?? M$ nin bunu onaylayacağına hiç ihtimal vermiyorum. Saygılar. Komplo Teorisyenci FM ci
0
SHiBuMi
Devlete açıyor halka açmıyor.
0
anonim
Haberi kaynağından okudum, ama yine de açıklamana teşekkürler. Ha ben mi, halktan biriyim ama bir devlet kuruluşunda görevliyim :)

Az evvel olan depremde fena tırsmış ve uykusu kaçmış FMci
0
anonim
Peki bişiy sorcam ben diyelim aldım bu kodu kriptolo v.s diye sonra hoşuma gitti kendime kullandım yada sattım napcaklar
0
skoylu
İster inan, ister inanma..

Hiç bir halt yapamayacaklar. Çünkü Ülkemizde yazılım patenti kanunu yok. Sonuçta bir ton gürültü koparırlar, ABD'ye sokulmasını yasaklarlar en fazla. Ama size hiç bir şey yapamazlar..

skoylu, IDE suruculerini modul olarak derleyince sistemin açılmadığını bizzat müşahede etmiş ender bulunur FM'ci..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.

Microsoft GNU/Linux ile Savaşında Yeni Bir Yöne Kayıyor

anonim

News.com´un haberine göre Microsoft tarafından finanse edilen " bağımsız " araştırmalar serisi çerçevesinde Get The Facts kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde Microsoft TCO kavramından vazgeçip " interoperability " kavramını tartışmaya açmak istiyor.

Microsoft'tan Mono Yorumu

anonim

Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)