Nvu Web Geliştirme Yazılımı Artık Türkçe

0
tetir
Linspire tarafından desteklenen Nvu web geliştirme yazılımının yerelleştirme çalışmaları Erkan Kaplan ve Serdar Soytetir tarafından sonuçlandırıldı. Linux ve Mac ortamları için hazırlanan Türkçe paketler ve eklenti olarak kurulabilen dil dosyası (xpi) burada:
Linux için Türkçe Paket
Türkçe Dil Dosyası
Mac için Türkçe Paket
Linux ortamında iseniz indirdiğiniz nvu-1.0.tr-TR.tar.bz2 dosyasını

tar -xvf nvu-1.0.tr-TR.tar.bz2

komutu ile açıp, oluşan nvu-1.0 klasörü içerisindeki çalıştırılablilir nvu dosyasını çalıştırırın. Hepsi bu.

Türkçe konuşan tüm Linux dünyasına armağan olsun.

Görüşler

0
resilence
Serdar Soytetir ve Erkan Kaplan'ın ellerine sağlık.
0
gumush
Ekran goruntuleri olan bir yer var mi acaba ?
0
tetir
http://www.nvu.com/screenshots.html
0
nerkn
süper, hem menüler de değişmiş hem de şçöüğ falan kaydedince bile düzgün çıkıyor. Bir sürü ayardan kurtardınız, tşkler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AT&T GNU/Linux'u deniyor...

Soulblighter

Dünyanın en büyük bilgisayar, iletişim ve yazılım şirketlerinden AT&T, 70,000 çalışanı tarafından kullanılan PC'lerdeki Windows işletim sistemine alternatif olarak GNU/Linux'u denemeye başladı. Denemeler sonunda firma GNU/Linux kullanıp kullanmayacağına karar verecek.

Eğer bu karar verilirse, Microsoft, GNU/Linux'a karşı en büyük yenilgisini alacak. Özellikle son zamanlarda artan virüsler ve maliyetler, kullanıcıları Windows'a alternatif işletim sistemleri kullanmaya itiyor.

Bir röportajda, ''Ülkedeki her yönetici gibi biz de güvenlik, üretkenlik ve düşük maliyetler konusunda sıkıntı yaşıyoruz.'' diyen AT&T'nin bilgi yöneticisi Hossein Eslambolchi, kararı 2005 yılı sonunda verecek.

Kaynak: bloomberg.com

Editörün Notu: Görülen o ki UNIX´i geliştiren şirket köklerine geri dönüşe hazırlanıyor. Buna karar verecek olan adam ise dünyadaki en çok kazanan bilgi işlem müdürü (geçen seneki yıllık maaşı 4.3 milyon $ + 1.5 milyon $'lık şirket hissesi) ve bu adamın akıllıca hareket edeceğini var saymak çok yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Mandrake'den İsim Değişikliği

berkin

Mandrake Linux, Conectiva ile birleşiminden sonra karşımıza yine önemli bir gelişmeyle çıkıyor. Mandrake, ismini MANDRIVA olarak değiştiriyor.

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.

Yeni Neler Çıkmış

ebola

Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...