Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

0
FZ
Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

Akademik dünya ve endüstriden bunalıp sanatın doruklarında gezinmek isteyenler için de uygun videolarımız yok değil. Konser piyanistliği ve bestecilik etkinliklerinin yanı sıra teknoloji ve müzik alanlarında kapsamlı çalışmalara imza atan, TRT 2'de yayınlanan "Müzik ve Teknoloji" televizyon dizisi ve Hamamatsu Yamaha fabrikalarında verdiği "Teknolojinin Sanatçıya Getirdikleri" başlıklı bir konferans vermiş olan ve vakti zamanında AT&T'nin sponsorluğunda yayınlanan, Tim Thompson'un yarattığı, açık kaynaklı Keykit MIDI yazılım sistemine katkılarda bulunan Mehmet Okonşar'dan klasik müziğin ve GNU/Linux'un inceliklerini dinlemek istiyorsanız aşağıdaki video tam size göre:



Not: Okonşar'ın "Kaleidoscopes" No.2 prömiyerini bu akşam Cemal Reşit Rey'de dinleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor.

vst

Bilgi Üniversitesi'nde 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi günboyu sürecek olan "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri/2005" başlıyor. Gnome ve Mono projelerinin kurucusu Miguel de Icaza, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı Başkanı Georg Greve ve OpenOffice.org proje grubu yöneticisi Louis Suarez-Potts'un katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe herkes davetli. Etkinliğin web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.

Bu Gece: C-64, Assembly, Grafik Animasyon ve Deneysel Müzik

FZ

Değerli arkadaslar,

Bu gece, Gökhan Deneç (sanal alemde Kokan Delleç) ve ben grubumuz daire 2: general gramofon (daire 2 / d2gg / d2) ile Dogzstar'da deneysel müzik tarzında bir performans icra edecegiz.

Performansımız sürer iken Wisdom/Crescent da yukarıdan Commodore 64'ü ile assembler lisanı ile kodladığı çeşitli grafik animasyonları yansıtacaktır. Bunun yanısıra bir bölümde GNU/Linux üzerinde çalışan Sweep ses editörü ve canlı performans sistemi kullanılacaktır.

Linux Semineri (İstanbul) : MySQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü saat 15.00'de linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminerde; web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan MySQL veritabanı sunucusunun yapısı, yetkilendirme sistemi, güvenlik ipuçları ve çeşitli özellikleri anlatılacak. - Detaylı Bilgi -

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

FZ

Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.