Piksellerimi boya abi! Limit sıfıra gider...

0
anonim
Alın size bir "pazarlama dahisi" daha. Bence kendinden önceki uygulamalara göre daha akılcı ve estetik bir düşünceye dayanıyor. Tüm dünyadan binlerce insan bir araya gelerek ve küçük renkli kutucuklar kullanarak bir resim ortaya çıkarabilir mi fikri ya da sorusu üzerinden yola çıkan bir uygulama.Sayfadaki her renkli piksel "şimdilik" bir dolara satılmakta. Eğer rağbet görürse, piksel üzerindeki renklerin gelişimine göre çok karmaşık ve türlü ilginçliklere gebe bir uygulama olacak.
Peki kendinden önceki uygulamara göre artısı ne olabilir?Bu soruya değişik cevaplar verilebilir. Uygulama rağbet görür ve gelişir ise sonunda ortaya bir "resim", " "desen", "şekil" vs. ortaya çıkacak. Bu tür bir cin fikir genel ağ üzerinde ilklerden olacağı için, sonucun görsel dünyada ünlenmesi büyük ihtimal olacaktır. Dünyaca tanınan bir "resimde","emeğinizin" ya da katkınızın olacağı fikri heyecan verici gözüküyor.

Uygulamanın maddi yanının da olması herhalde kendinden önceki uygulamaların ilgi ve başarısından kaynaklanıyor. Parasal katkının işin içinde olması, belki de ilginç bir fikrin daha gelişmeden ölmesine neden olacak.

Fikir her ne kadar ilginç olsa da, uygulamanın başarısı, benim gibi boş vaktini boş işlere ve gönüllü reklamcılığa adamış insanlara bağlı görünüyor. Zaman gösterecek ama "kelebek etkisinin" gücünü yabana atmamak lazım, zira karıncayı dev, devi pire yapmakta üstüne yok.

Sanal tual: http://www.paintmypixels.com/

Görüşler

0
karput
dilencilik bu
0
Tarık

fazlamesai deki teknik konuları dikkatle izleyen ve konulardan istifade eden birisi olarak.

(((bence))), fazlamesai bu tür konularla ilgilenmemeli. çünkü buraya " nasıl köşe dönerim ve dönenlerin ağzından " makaleleri okumaya gelmiyorum. Bu tür şeyler zaten ülkemizin açık gözleri tarafından bolca icra edilmekte.

0
bio
Siz kendinizi neden fazlamesai.net okuyucusu stereotipi olarak dusundunuz bilmiyorum ama baska okuyucular belki de bu makaleleri okumaya geliyorlardir. Benim de ilgimi cekmedi ama "fazlamesai bu tur konularla ilgilenmemeli" diyemem.
0
Tarık
içeriği ile ilgilendiğim bir site üzerinde bu kadarcık öneride bulunabilmeliyim. Ben bu tür konuların fazlamesai nin bakış açısına uymadığını düşünüyorum. Sizinde ilginizi çekmiyorsa bunu rahatlıkla dile getirebilmelisiniz. İnsanların fazlamesai den " piksellerimi 1$ a boya, hede hodo, girişimci ruh, kıvrak zeka " gibi şeylerden daha fazlasını beklediğini düşünüyorum(en azından kendim için) Tabii ki müdahale imkanım olabileceğini düşündüğüm birşeyi kendime göre şekillendirmek gibi insanı bir duygu taşımaktayım.
0
sleytr
FM'ye günlük olarak girilen ortalama haber/makale sayısı arttıkça, doğal olarak daha seçici olunacaktır sanırım ancak Fazlamesai'nin şuanki yoğunluğunda bence bu o kadar da sorun değil.
Kendi adıma her ne kadar haberdeki adrese gitmeye tenezzül etmesemde en azından haberin bir FM okuru tarafından kısaca özetlenmiş olması sayesinde sadece bir kaç on saniyemi harcıyarak konudan "haberdar" olabildim. Bu bence güzel birşey.
0
loker
Bu tür faaliyetleri flash-mob ve benzeri bilgisayar ağları kültüründen doğan katılımcı çalışmalar ile aynı bağlama koyduğumuzda, nasıl şekillendiklerine ve bunun ticari izdüşümlerine yönelik iyi bilgi kaynakları oluyor. Byte'ına para mı veriyorsun ki, beğenmeyince koymayalım oluyor. Beğenmeyince okuma... Ben öyle yapıyorum, şahane oluyor....
0
bio

Byte'ına para mı veriyorsun ki,

Kotalı ADSL diye bir şey var :)

0
Tarık
ben onu unutmuştum hehe ;) evet maalesef byte ına para veriyoruz, o yüzden yayınlanmasın bunlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hack: Sefil ve Başarısız Bush

murat09

Google'da sefil ve başarısız anlamına gelen "miserable failure" kelimelerini birlikte arattığınızda ilk sırada karşınıza Beyaz Saray sitesinde George W.Bush'un özgeçmişi çıkmakta. Ayrıca George Bush diyerek aratma yaparsanız 1-10 arası sonuçlarda Bush ile şempanzelerin benzerliğini konu edinmiş başka bir site daha çıkıyor.

Sınırlı Sorumlu ISP kooperatifi

sundance

LinuxJournal`ın bu makalesi, uzun süredir birçoğumuzun hayalini süsleyen bir proje :) Bilgisayar meraklılarının, sağlam bir ekonomik model üstünde biraraya gelip, teknisyenlerin kendileri olduğu bir ISP kooperatifi.

Eğer şu an `üff karışık iş, birileri bu sistemi kursa da biz de katılsak` diyorsanız, sıkın dişinizi bir iki ay daha fazlamesai`yi bekleyin, belki size bir süpriz yapabiliriz ;)

Güzel Siteler - 5: Info-4-all

parsifal

Oldukça basit bir site Info-4-all
Bir Dünya haritası ve bu harita üzerinde kıtaların isimleri var. Kıta isimleri üzerine gidince ülke listesi çıkıyor. Bu listeden seçtiğiniz ülkenin gazetelerine verilmiş linklere ulaşabiliyorsunuz.
Bilgiyi dağıtın...

80 yıllık yasa Internet'e yasak getirdi

urxalit

Vatan gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan, geçtiğimiz haftasonu kahvaltı yapmak ve biraz da dolaşmak üzere Beyoğlu'na geldi. Yanında dizüstü bilgisayarı vardı ve İstiklal Caddesi'ndeki kablosuz internet lüksünden yararlanacağı için mutluydu. Ancak hiç te öyle olmadı...

Tezler internette

yilmaz

YÖK, yayınlanan tezleri bir internet sitesi aracılığı ile yayına sundu. http://tez2.yok.gov.tr/ adresinden erişilebilen siteye üye olarak tezleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.