Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

0
gokhanozbulak
Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.
Seminer İçeriği:
Açık Kaynak sadece bir felsefe mi? Açık kaynağı nasıl bireysel ve ulusal ekonomik gelişimimiz için kullanabiliriz? Açık Kaynak iş modelleri ve Açık Kaynak Pragmatizmi

Seminer ücretsizdir, herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
Betelgeuse
Benzer bir seminer yakın bir zamanda İstanbulda da olacak mı?
0
gokhanozbulak
Bizim planladığımız bir etkinlik yok İstanbul için. Ama Emre Sokullu'yu Amerika'ya dönmeden yakalayabilirseniz eminim talebinizi geri çevirmeyecektir.
0
Betelgeuse
Türkiye'deki yazılım piyasasının hali malum. Piyasa'nın hemen hemen tamamı Microsoft firmasının peşine takılmış durumda, Bir kaç örnek dışında özgür yazılım konularından haberi olan yazılım şirketi yok. İçlerinde en vizyon sahibi olanlarının vizyonu da .NET denen ortamdan ötesini göremiyor. Bu firmaların yöneticilerine yönelik aydınlatıcı seminerlere ihtiyaç var. Türkiye'deki işletmelerin büyük çoğunluğu KOBİ denen işletmeler ve bunların da özgür yazılımlar kullanmalarının önündeki en büyük engel kullandıkları ticari yazılımların windows üzerinde çalışması. Bu ticari yazılımları üreten yerli yazılım sektörüne yönelik bir etkinlik de henüz göremedim.
0
parahat
:) acaba bunları yazarken hakia'nın da .NET ile geliştirdiğini biliyor muydunuz?
0
FZ
:)
0
emresokullu
.NET != !open source
0
FZ
Ama bazıları = doğuştan fanatik

;-)
0
Betelgeuse
.NET ile open source projeler gelişitirilebilir ama .NET'in çalıştığı platform open source olmadıktan sonra bunun ne faydası var? Geliştirilen uygulamalar open source olsa bile windows işletim sisteminde çalışmak zorunda kalacaksa nasıl olacak? Bilmediğimden soruyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft .NET Tanıtım Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 11. seminerin konusu son 1 yılın en çok gündem işgal eden konularından biri olan Microsoft .NET yazılım geliştirme ve sunma platformu.

Konuşmacı: Çiğdem Çimen, Sistem Mühendisi, Microsoft.

Tarih: 27 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

İçerik Yönetimi: Sorunlar, Çözümler ve Açık Noktalar

FZ

Bilgi ve belgelerin kurum içinde etkin biçimde üretilmesi, yönetilmesi ve akışı güncel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. "İçerik Yönetimi" başlığı altında toplanan bu konulardaki çalışmalar son zamanlarda önemli ölçüde yoğunluk kazanmıştır. Bu konuşmada içerik yönetim sistemlerinde yer alan farklı rollerdeki kullanıcılar açısından sorunlar ve uygulanan çözümler özetlenecek ve ileriye yönelik olarak çalışmaların sürdüğü alanlar tanıtılacaktır.

Linux Semineri -> Linux: Avantajlar ve Fırsatlar

loker

Linux Kullanıcıları Derneği, 28 Mayıs Cumartesi günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Görkem Çetin'in Linux'un yarattığı avantajları ve fırsatları anlatacağı seminer, saat 13:30'da başlıyor. Katılım her zaman olduğu gibi herkese açık. [ Detaylı Bilgi ]

INETD -- Internet Teknolojileri Derneği Etkinlikleri

FZ

Ülkemizde Internet, GNU/Linux ve bilişim konularındaki önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan INETD´nin bu dönemki eğitim programı aşağıdaki gibidir.