Slackware 10.2 Duyuruldu

0
GolgeHan
Unix'e en çok benzeyen Linux işletim sistemi Slackware'in 10.2 sürümü duyuruldu. Çekirdek 2.4.31, fakat kurulumda açılış esnasında SCSI ,RAID, SATA desteği olan test26.s ile sistemi kurabilirsiniz. Masaüstü ortamı olarak Kde 3.4.2 ve XFce 4.2.2 dağıtımla birlikte sunulmakta.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.slackware.com/announce/10.2.php

Görüşler

0
misafir
Böylece ilk kez resmi bir Slackware sürümü GNOME olmadan dağıtılıyor. Bu bir işaret olabilir mi acaba?
0
FZ
Evet bu ilahi bir işaret. Hayatın anlamı da diyebiliriz. Hatta bunun için özel bir forum alanı açıp sabaha dek tartışmalıyız.
0
conan
:)
0
misafir
Pardon, daha önce bu konuda yapılan haberleri aratmadan yazmışım yorumu. bkz: haber
0
experience
$ukur edip 2 rekat namaz attik haberi alinca.
slack 10.1'e gecmemi$tim.onceki i$imi goruyordu.
hdd'min head'i, cylinder'i, sektoru eline aldi bi gun (bkz: eline almak)
micros~1 icin partition doctor war dediler. atraksiyonel gui'yim her$eyi end-user icin $ip$ak yaparim dedi.peki dedim. demez olaydim. aldi goturdu linux'umu. allahtan dosyalarim her$eyim ortak partition'daydi. (ikinci $ukur sebebi).
haliyle slack 10.2 yi beklemek vacip olmu$tu. eli kulagindayken eski olmasina ramak kalmi$ surumu kurmak yerine distro denenmeliydi bir kac. sozu gecen surecte denedigim distrolar.
debian netinst: 560 mb yi netten indirip kurdu. guzel.ama debian benim tarzim degil. bir kez daha anladim.
vlos1.2: bir linux ancak bu kadar agirla$tirilabilir. ana felsefesi kaynaktan derleyip optimize hizlarda cali$mak olan gentoo boyle bi$eye alet olmamaliydi.
h3knix: dunyada sadece 100 kadar kullanicisi olan bi distro.. pek bi deneyseldi. slack'in ilk halleri gibi. packet manager'i bile war. goz atmak isteyenlere -> http://h3knix.open-element.net/
sonuc. slack rullz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Apache TOM CAT 4.0 çıktı

anonim

Apache'nin Java Servlet'i ve JSP yorumlayıcısı Tom Cat'in 4.0 versiyonu internet'e sunuldu. Tom Cat 4.0 Java Servlet 2.3 and JSP 1.2 özelliklerini içinde barındırıyor. Daha önceki sürüm olan 3.3'e göre tamamen farklı bir kod mimarisi kullanılmış. Daha detaylı bilgi ve indirip denemek için: jakarta.apache.org/tomcat/news.html

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız:

Busy Box - Minimalist Linux meraklılarına

sundance

Hep merak etmişimdir madem Windows`a alternatif, neden Linux`da devamlı şişiyor diye. Glibc, KDE filan derken dev gibi bir sistem karşımıza çıkıyor. Herşey bir yana temel *nix komutları için bile mblarca yer ve Lib5, Lib6 kullanmamız gerekiyor.

Benzer bir kaygı ile BusyBox ekibi, hemen hemen bütün temel Linux komutlarını tek bir dosyada toplamışlar, hem de UPX`lendikten sonra sadece 130K`a inen bir tek dosyada.

Hangi komutlar mı var bu 130K`nın içinde ? ...

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.