Tatil Rehaveti

0
butch

Görüşler

0
Djan
Patron güneş gibi doğmuş karikatüre ilginç bir hava vermiş... Son karede de Dilbert hüznü hissettim - harbiden bitmeseler ne hoş olurdu ama her güzel şeyin bir sonu oluyor malum...
Bir de "herkes hakettiği gibi yaşıyor" diyen bi yengemiz var ortamlarda; kendisinin nasıl yaşadığını merak ediyorum...
Gece gece neden karikatürün üzerinden deşarj olduysam... Neyse, tatil olsun hep - işten sonra bilgisayarı açar gibi tatilde açalım işte...
0
muratdicle
Tatile tatil demem, tatilde ben olmadıktan sonra..
0
mst
yaz çabuk bitiyo...
0
yaz_gulu
bana uzak kelime "TATİL" 3 BUÇUK AYDIR HASRETİMM
0
yaz_gulu
ulaşamadığım tek şey tatil :(
0
ttk
Ne oldu halen gidemediniz mi ? :)
Ben de her sene tatilde memlekete giderim, deniz yok bir şey yok, memleket havası soluyup geliyoruz işte :)
0
Tarık
N'apcan denizi yahu. 1-2 hafta toz dumandan strees ten uzak olup kafa boşaltmak dururken. :)
0
dfix
artık değiştirsek şu tatil karikatürünü insan çalışmaya yeni yeni alışmaya başlamışken kötü etkiliyor her fm ye girişinde. Bir önerim var şu eski "espiri bulamadın" karikatürünü tekrar koysak olmazmı yada "yinemi espiri bulamadın" adında eski bir klasiğin yeniden uyarlanması şeklindede bir manipilasyonda olabilir :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Haber Maratonu

FZ

Müzik zevki evrensel midir, kültürel midir? MIT'den iki araştırmacı bu konu üzerinde bir çalışma yapmışlar. George Lucas, bilgisayar oyunlarında YZnin daha ciddi ve yoğun şekilde yer alması gerektiğini düşünüyormuş. ABD'de 2010 yılına dek nüfusun %60'ı genişbant internet erişimine kavuşacakmış ama Güney Kore çok daha ileride imiş. IBM yeni arama ve metin analiz yazılımını açık kaynak kodlu hale getirmiş. Açık kaynak kod camiasında daha çok kadın yazılım geliştirici yer almalıymış. XML dünyasının meşhur firmalarından Altova, ürünlerinden birini "royalty free" olarak kamunun kullanımına açmış. GNU/Linux'ta araba yarışı sevenlere TORCS tavsiye ediyorlarmış. Güvenlikle ilgili DenyHosts diye güzel, minik ve Python ile kodlanmış bir araç varmış.

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?

Nostalji: 2000 yılı problemi

sundance

Fazlamesai 2000 yılında kurulduğundan, hiç bahsi geçmedi -sözde- 2000 yılı probleminin. Halbuki, kıyamet geliyor diye bekleniyordu 1999'da.

İşte 2000 yılı ile ilgili ilk Usenet postası.

Türkiye spam konusunda dertli

cbc

Sophos'un elindeki veriye göre Türkiye en çok istenmeyen e-posta yollayan ülkeler listesinde 3. sırada. İşin üzücü kısmı listenin ilk iki sırasındaki ülkelerin hallerinde iyileşme varken Türkiye daha kötü bir duruma gelerek 3. sıraya 'tırmanmış'. Detaylı bilgi haberin devamında. Kaynak: /.

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum: