Windows & .NET Magazin : Linux'u Hızlı Öğrenin

0
haky
Windows & .NET Magazine Türkiye'in Aralık sayısınının reklamlarında ve dergi kapağında büyük puntolarla atılan başlık : Linux'u Hızlı Öğrenin

Alt başlık ise : "Windows sistem yöneticileri için en faydalı 22 Linux komutu. Yakın bir gelecekte Linux sistemlerini de yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Bir windows ağında bulunan Linux yüklü bilgisayarları yönetmek istiyorsanız bilmeniz gereken komutları detaylı olarak açıklıyoruz."

Bu ilan aklıma bir kaç olasılık getiriyor :
  1. Artık MS dünyası GNU/Linux'u kabul etmiş ve birlikte çalışmanın yollarını arıyor.
  2. Dergi yöneticileri bir derginin kapağında Windows ve Linux'u aynı anda anınca satışların arttığını keşfetmişler bunu deniyorlar.
  3. MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.
Sizler ne düşünüyorsunuz?

Görüşler

0
FZ
Günün haberi! (Belki de ayın... belki de yılın? ;-)
0
bahadirkandemir
Yakında Microsoft Certificated Linux Administrator reklamları da çıkar...
0
FZ
Bilge Adam da GNU/Linux, vs. eğitimleri vermeye başlarsa şaşırmam! ;-)
0
umutaydin
Anlaşılan Microsoft Windows & .NET Magazin'e verdiği reklam sayısında bir düşüş yapmış :)
0
FZ
Sen misin reklam vermeyen, al sana linux, al sana penguen! Al sana UNIX! :)
0
bahadirkandemir
LinuxToday.Com’a reklam vermek ha? :)
0
Challenger
Ya günahtır arkadaşlar. Dalga geçmeyin lütfen! Ayıp oluyor ama! :)
0
ttk
Merhaba

Yo-on dekerlek'den çalışan bir linux üzerinden terminal servis istemcisi ile windows sunucusunda işini görebilecek olan ve ayrıca bir windows masaüstü işletim sistemi de istemeyenlerin çok işine yarayabilir az da olsa bir linux bilgisi.
Mâlum satıcı yine en azından aynı parayı kazanıyor, masaüstü sistem yerine bir terminal servis erişim lisansı satarak.
Linux çalışsın Bill kazansın oluyor bu sistemin adı da :)
0
ttk
Şaka maka ama, yakında windows için live cd'de linux çekirdeği üzerinde koşan (!) M.Soft üretimi (!) bir terminal servis erişim ürünü pazarlanması da mümkün olamaz mı ? Olmaz olmaz.
Nasıl olsa linux bedava, Palm-Os sırtına biner de başkaları durur mu ?
0
sametc
>>>>MS, GNU/Linux'tan da para kazanmanın yollarını düşünüyor.

hayır para kazanmaya calısmıyor dusunebilirmisiniz para kazandığı windows'a daha az agırlık verip sonra linuxa yonelmek şirketin ölümü olur.....

microsoft ARTIK TESLİM oldu ...... yani GNU/Linux'uda gormuş bir windows kullanıcısının kendi işlletim sistemlerinden kolay vazgectiğini dusunuyor bu yuzden bu tur seyler yapıyorlar.
0
AHunter
Şaka yaptığını düşünüyorum, ya da ne yazdığının farkında olmadığını.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

Microsoft, LAMP'e Karşı

butch

Microsoft yakın bir zamanda yayınlayacağı Visual Studio 2005 ve SQL Server 2005 "express" sürümlerinin, LAMP (Linux, Apache, MySQL ve Perl/Python/PHP) modeline yakın yeteneklere sahip olacağını söylüyor. Kullanıcıların artık daha az kod yazarak daha fazla iş yapabilirken, ödeyecekleri ücretinse bedavaya yakın olacağını da belirtiyor.

Detaylar burada.

JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

murat09

WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

İngiliz Okulları için yayınlanan rapor: MS Vista ve Office 2007'ye yükseltmeyin

erika

İngiliz eğitim kurumlarına tavsiye niteliğinde hazırlanan raporda MS Vista ve Office 2007'ye geçiş yapmanın getirdiği zorluklara karşın çok az ya da hiç katmadeğeri olduğu şeklinde. Dikkate almakta ve çevrenizdekilerle paylaşmanızda yarar var.

Windows Vista, Office 2007 Expelled From British Schools

A British educational report suggests the upgrade would increase costs and create software compatibility problems while providing little benefit.

Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

yuxel

"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.