World Cyber Games Türkiye Finalleri Sona Erdi

0
anonim
(hurriyetim.com) Önümüzdeki ay Güney Kore´de yapılacak olan Dünya finalleri öncesinde Türkiye´yi temsil edecek olan oyuncular, Maslak Princess Otel´de gerçekleşen turnuvada belirlendi. Geçen yılın şampiyonu Vendetta takımının üst üste iki kere yenilerek elenmesi herkes için sürpriz oldu.
Samsung sponsorluğunda düzenlenen ve Level tarafından organize edilen World Cyber Games Türkiye finalleri 8-12 Eylül tarihlerinde İstanbul`da gerçekleştirildi. Türkiye genelinden 300`den fazla oyuncunun katıldığı turnuvada 5 gün boyunca süren elemeler sonucunda 12 Ekim`de G. Kore`de yarışacak olan Türk Milli oyuncuları belirlendi.

30 finaliste sponsor firmaların ödüllerinin verildiği turnuva, Intel, Microsoft, Sennheiser gibi firmalar tarafından desteklendi.

Temmuz ayında başlayan World Cyber Games 2003 elemelerine 12 ilden 4000`e yakın oyuncu katıldı. Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan 320 oyuncu 5 gün süren Türkiye finalleri boyunca kıyasıya mücadele ettiler. 12-18 Ekim tarihlerinde G. Kore`nin Seoul kentinde gerçekleşecek olan dünya finallerinde Türkiye`yi temsil edecek olan ekip belirlendi. Counter Strike birincisi olan ve Mert Kabadayı, Ozan Arıcı, Cengiz Çelik, Tayfun Baydar ve Oğuz Tuğrul`dan oluşan VNC Takımı, Age Of Mytology birincisi Eren Memişoğlu, Unreal Tournament 2003 birincisi Serdar Demir ve ikincisi Emre Birinci, StarCraft birincisi Hazım Yalçın, WarCraft 3 birincisi Şafak Sağlam ve FIFA 2003 birincisi Fatih Ensari zorlu mücadelenin sonucunda kupaya ulaşan oyuncular oldular.

Counter Strike oyununda favori gösterilen Vendetta takımı aynı turda iki defa üst üste yenilerek turnuvaya veda etti. Diğer Ankara takımı VNC ise finalde DGTH`ı yenerek turnuva birincisi oldu. Turnuvaya iki oyunda katılan Serdar "Squee" Demir, hem Unreal Tournament birincisi hem de Warcraft 3 ikincisi olarak çeşitli ödüller kazandı. Geçen yılın Fifa şampiyonu Fatih Ensari ise yine birinci olarak ünvanını korudu.

Dereceye giren oyuncular, Samsung ve etkinlik sponsoru firmalardan ödüller kazandılar. Turnuvanın birincileri Samsung`dan monitor, Sennheiser kulaklık ve 1 yıllık AvaTürk aboneliği, ikinciler Samsung hard disk ve Microsoft`tan hediyeler, üçüncüler Samsung Combo (CD Writer ve DVD Rom) ile Microsoft`tan hediyeler kazandılar. Turnuvanın "En Değerli Oyuncusu" seçilen Timuçin Argıllı´ya ise Samsung yazıcı hediye edildi.

"Dünya bilgisayar oyunu olimpiyatları" olarak tanımlayabileceğimiz World Cyber Games etkinliği 2000 yılından beri G. Kore´de gerçekleştiriliyor. Bu yıl 57 ülkenin katıldığı turnuva da 600´den fazla oyuncu büyük ödül için yarışacak. Türkiye´nin ilk defa geçen yıl katıldığı turnuva önümüzdeki yıldan itibaren farklı ülkelerde düzenlenecek. 2004 yılında Amerika´nın California eyaleti WCG finallerine ev sahipliği yapacak.

İlgili Yazılar

Sony Ericsson PlayStation Phone yakında

spiderman

Sony Ericsson başkanı Miles Flint Financial Times’la yaptığı söyleşide PlayStation ve Bravia ürünleri için geliştirilen yeni bir Sony Ericsson telefonunun yolda olduğunu açıkladı.

Miles "Gelecekteki önemli projelerimizden birisi de bu. Ancak öncelikle bunun güvenli çalışacağından ve görevini tam olarak yapacağından emin olmalıyız" şeklinde konuştu.

Gariban Oyun Severin Dostu PCZONE

mambo

Bilgisayarla içiçe olupta oyun oynamayı sevmeyen yoktur herhalde. İçinde bulunduğumuz kriz ortamı da malum olduğu için insan her beğendiği oyunu alıp oynayamıyor.Bunun için ben artık demo indirmeye başladım tabi bu girişimimdeki önemli etkenlerden biride (paranın dışında) DSL ile bağlanıyor olmam sanırım. Geçen aradim taradım en geniş demo arşivine pczone'da rastladım. F1 Championship diye bi demo indirdim fazla başarılı bir oyun değil, demo olduğu için bütün pilotlarla da yarışamıyosunuz ama en azından hız efekti iyi, kendinizi kaptırıp virajda spin atmamanız çok zor bir ihtimal...
Benim asıl aradığım demo Medal of Honor idi ama bulamadım. O demoya ulaşabileceğim bir adres biliyorsanız bana yollarsanız sevinirim.
Tüm oyunculara başarılar..

Driver 3´te İstanbul sokakları

redogre

Bir arkadaşım Driver 3 ün trailerını indirmiş. Miami, Nice ve diğer şehirlerden sonra İstanbul geliyor. 3 katlı, cumbalı ahşap evler, kervansaraylar ve arka planda gerçek bir boğaz görüntüsü. "Eee hani link?" derseniz haklısınız ama maalesef Infogrames sitesinde ki link bozuk...

'Battle for Wesnoth 1.0' çıktı

anonim

Battle for Wesnoth (Wesnoth için Savaş) modern strateji oyunları arasında az rastlanan türden bir sıra tabanlı fantazi strateji oyunudur. 3 yıllık bir çalışma sonunda geçtiğimiz günlerde 1.0 sürümü yayımlanan oyunda elfler, cüceler, ejderhalar gibi ırklardan birini seçip ordunuzu kurmanız ve rakiplerinizi en kısa zamanda yenmeniz gerekli. Oyunun MP desteği mevcut ve şimdiden büyük bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. 1.0 sürüm notları Türkçe çevirisini haberin devamında bulabilirsiniz.

Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

bahadirkandemir

Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.