10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

0
FZ
1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.
Buradaki soruları C, C++, Perl, Java, C#, PHP gibi imperatif yahut Scheme, ML, OCaml, Haskell gibi fonksiyonel dillerle çözmeyi deneyebilir, Prolog çözümleri ile kıyaslayabilir ya da XSB gibi daha gelişmiş mantık programlama dilleri ile neler yapabileceğinizi kurcalayabilirsiniz.

Görüşler

0
Anduril
Çok hoş bir kaynak. Bizleri de haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
0
newman
Ben de tesekkur ederim. Lisp'e merak salmadan once prolog ogrenmeye niyetlenmistim ve biraz webi de arastirmistim guzel materyal var mi diye. O zamanlar ben bunu gormemistim. Sonra prolog isini baska bir bahara erteledim.
Bu arada, kitaptan faydalanabilmek icin prolog bilmek lazim tabii ;-). Aklima geldi bu vesileyle: bir kitap bulmustum (ingilizce). Ne kadar iyidir bilmiyorum, ama belki birilerinin isine yarar: http://www.ida.liu.se/~ulfni/lpp/ adresinden indirebilirsiniz. Kolay gelsin arkadaslar.
0
FZ
SICP ve PAIP kitaplarında Lisp ile Prolog nasıl gerçekleştirilir diye anlatıyor ve kod örnekleri veriyor diye hatırlıyorum. O kitapların ilgili kısımlarına bakmakta fayda olabilir. Böylece Lisp içinden Prolog işlevselliği kullanılabilir hale geliyor.
0
FZ


Bir de The Reasoned Schemer var tabii güzel kaynak olarak.
0
newman
Ben bu little,reasoned, seasoned schemer uclusunu satin aldim gerci, ama daha okumaya firsat bulamadim. "call/cc" ile ilgili bir noktada takilmistim: PLT mailing list'te sordum. Birisi bana cok detayli ve guzel bir aciklama yapmisti. Sonra da "bunlarin kaynagi Little schemer" demisti ;). Ben de ustune atladim. Ama araya matematik girdi, uzadi. Su aralar da yavas yavas "On Lisp" P.Graham'in kitabini okuyorum. Vallahi prologa ne zaman sira gelecek hic bilmiyorum (dedigim gibi: araya denklemler giriyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Mühendisliği Dergisi

FZ

Bilgisayar mühendisliği ile ilgili güzel ve detaylı makaleleri barındıran derginin internet sitesine bir göz atmakta fayda var.

Kısaca bir göz atışta ilgi çeken ve güncel makaleler: Netfilter-1, COSEML, UML ile yazılım modellemesi, yapay zekâ, vs.

C++ için goto kullanımı

anonim

Eskiden beri goto terimi ile programcıların arasında ne olduğunu merak ederim. Hemen her kitapta goto teriminden neredeyse bir küfürmüş gibi bahsedilir ama yinede kullanımı anlatılır. Sonunda merakımı gideren cevabı Bruce Eckel'in Thinking in C++ kitabında buldum. Bu kitabın goto kullanımı ile ilgili kısmını aşağıda bulabilirsiniz.

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Programming Collective Intelligence for Smart Web 2.0 Yazarı ile Bir Röportaj

FZ

Toby Segaran ile Bir Röportaj
Bruce Stewart
11/14/2007

Toby Segaran, O'Reilly'nin kısa süre önce çıkardığı Programming Collective Intelligence kitabının yazarıdır. Bu yeni kitabında Toby bizi makina öğrenme ve istatistik dünyasında bir gezintiye çıkarıyor ve kullanıcı verisinin yani "kolektif zekâ"nın oluşturduğu verinin üzerinden veri madenciliği yapmaktan yola çıkıp kullanıcı deneyimi, pazarlama, kişisel zevkler ve insan davranışı hakkında sonuçlara nasıl ulaşabileceğimizi gösteriyor.

Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

anonim

Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.