11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

0
anonim
ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

XI. Programlama YarışmasıBu sene 11. düzenlenen ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Geleneksel Programlama Yarışması, 1 Mart 2008 tarihinden itibaren http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden ulaşılabilecek bir ön eleme süreci ve ODTÜ'de bilgisayar başında gerçekleştirilecek bir finalden oluşmaktadır. Kendi alanında Türkiye'de ilk olan yarışma, çeşitli bilgisayar bilimi problemlerine GNU/Linux ortamında C, C++ ve Java dilleri kullanılarak algoritma ve çözüm üretme esasına dayanmaktadır. Sorular, yarışmacıların problemlere çabuk çözümler bulabilmelerini ve çözümleri en verimli şekilde uygulayabilmelerini sınayacak tarzdadır. Yarışmaya katılım iki ya da üç kişilik takımlar halinde olacaktır.

Ayrıca, bu seneki özel soru, Yahoo! tarafından sorulmaktadır. Yahoo! özel sorusu, ayrı bir kategoride değerlendirilip ödüllendirilecek ve finalistlerin belirlenmesinde kullanılmayacaktır.

Ve Geleneksel Programlama Yarışması 11. senesinde özel ödüllerle, Meteksan ve Yahoo! Altın Sponsorluğunda, yine başlıyor!



Detaylı bilgi ve katılım şartları için adres :

yarisma.cclub.metu.edu.tr

Görüşler

0
ZZombie
Aklima geldi birden.
Eskiden news.anet.net.tr zamaninda :)
garfik ve 3D gruplarinda speed draw ve speed modelling yarismalari yapıyorduk kendi aramızda.

Çok ta eğlencekli geçiyordu. Sonunda da herkes neyi hangi aşamalardan geçirdiğini anlatiyordu.

Aslında bu tür bir etkinlik FM içersinde de olur.
Ama her halde IRC sunucusundan daha performansli gibi olur.

Belli bir zaman kesinleştirilir, milllet toplanir. Soru sorulur, kodlama başlar. Bu sırada diğerleri de sohbet eder. Sonra sonuçlara baakrız.

:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

AB´de Eğitime Türk İmzası

FZ

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde, üniversite öncesi eğitim için yeni bir sistem oluşturuluyor. 2009 yılında uygulanmaya başlayacak olan bilgisayar temelli eğitim sisteminin yazılımını ise Türk bilişimciler hazırlıyor.

Altıncı Çerçeve Programı kapsamında uygulanması öngörülen proje çokkültürlü, çokdilli bir ülkeler topluluğu haline gelecek AB bünyesindeki ülkelerde eğitim alanında bu farklık nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunları çözmeyi hedefliyor.

Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

anonim

Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Türkçe Gentoo Topluluğu Buluşuyor

gentoo

Türkiyedeki Gentoo topluluğunun artık buluşma noktası Gentoo Linux Wiki. Gentoo Linux Wiki bundan sonra Türkçe.

http://tr.gentoo-wiki.com

Amacımız Gentoo topluluğunun Gentoo ile ilgili ipuçlarını, eğitselleri ve genel olarak Linux'la ilgili diğer şeyleri paylaşabileceği bir ortam oluşturmak. Teknik sorunlarımızı hallettik. Ancak içerik yönünden çok eksikliklerimiz var. Bu yüzden eğitselleri Türkçeye çevirebilecek yeni Gentoo penguenlerine ihtiyacımız var. Eğer isterseniz siz kendiniz de Gentoo ile ilgili eğitseller hazırlayabilirsiniz.

Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

FZ

Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.