Ballmer Google için dedi ki: Google'ı .... ....e öldüreceğim!

0
FZ
Çok yeni bir haber değil Microsoft'tan sağlam elemanların bir kısmının Google'a geçişleri. Son zamanlarda gündeme gelen ise Ballmer'ın alışık olduğumuz tarzının örneklerinden birinin ortaya çıkması:

Lucovsky görüşme esnasında MS'den ayrılacağını ve Google'a geçeceğini söylediğinde:

O esnada Bay Ballmer bir sandalye kapıp masaya doğru fırlattı. Ardından Bay Ballmer: ".....nın Eric Schmidt'i tam bir .... " dedi ve devam etti: "o herifi gömeceğim, bunu daha önce yaptım ve gene yapacağım. Google'ı öldüreceğim.
Ballmer'ın "tam olarak o şekilde tepki vermedim, abartıyorlar" dediği durumla ilgili olarak Slashdot'ta da muhtelif yorumlar mevcut.

Tabii UserFriendly.org da dalgasını geçmeden duramamış: When you own the search on the web the temptation to be just a little naughty must be overwhelming. :)

Görüşler

0
ttk
Bu adam Türkiye'deki magandaların oradaki benzeri mi nedir ?
Galiba daha dün, bu tiplerden birisi nasıl etti ise kendisini vurmuştu.
0
FZ
Yok bence öyle değil. Sanırım mesele şu ki, muhatap olduğunuz rakamlar birkaç milyon $'ı geçince, milyar $ mertebesinde işlerin başında olduğunuzda artık bazı insanı tavırları önemsememeye başlıyorsunuz birebir ve kapalı kapılar ardındaki görüşmelerinizde.

Benzer insanlar tanıdım ben. Büyük bir yazılım geliştirme firmasının başındaki patronun yine çok büyük bir şirketin bilgi işlem ortamında bilgi işlem müdürü ile tartıştığını (teknik bir konu idi, mutlaka "iş" tarafı da vardı ama en nihayetinde proje ile ilgili idi) ve giderek artan gerilim süreci içindeki masadaki monitörün aldığı darbeler sonucu yere yuvarlandığını filan biliyorum. Söz konusu işi yanılmıyorsa birkaç yüz bin dolarlık bir işti, yani bu kadar parada bile belli bir seviyenin üstünde olduğunu düşündüğümüz adamlar birbirlerine giriyor, monitör deviriyor, diğerlerinin ortasında küfrediyorsa çok daha büyük paraların döndüğü ortamlardaki patronların kapalı kapılar ardından pek de nazik ve insancıl davranacaklarını düşünmüyorum ben (çok farklı bir psikoloji olmalı).
0
ttk
Haklı olsanız gerek, benzer bir duruma şahit olmayınca ya da şahit olan birisinden bilgi edinmedikçe anlaşılamıyor bazen karşılaşılan durum.

Bu günleri de görmek varmış, Borland'a yaptıklarının benzerlerinin M.Soft'un başına geleceğini görebileceğim hiç aklıma gelmezdi.

Bu arada galiba nereye el atsam kurutuyorum [FM'i Allah korusun :)], daha önce Delphi ile uğraşıyordum Borland berbat duruma düştü, bu ara ise kullandığımız programı .Net'e aktarıp internete taşımaya çalışıyoruz, M.Soft kötüleşmeye başladı.
Zamanında durumu farketsem çok önceden M.Soft'un kuyruğuna yapışırdım, neyse yine de intikamım acı olacak görünüşe göre :)
0
bm
Benzer insanlar tanıdım ben. Bir tanesinin evinde kahve bile ictin. Sandelye attim mi hatirlamiyorum ama asagi yukari 10 sene evvel bunun bin beterini[1] telefonda anirdigimi ben hatirliyorum. Uzak mesafeden idi benim alakam onun icin pek fiziksel bir kortuculuk olmadi. Ama yanlis hatirlamiyorsam mesele suydu: alakam olan/kadrom sayilacak genc arkadaslar bir fuarda bir rakip sirkete karsi densizlik ediyorlar, hem kendileri uzuluyor hem biz 'ayiptir gidip ozur dileyin' filan yapiyoruz, 'resmi' vazife ile gidiyorlar ve is teklifi alip geri geliyorlar! Tam neye kizmistim yahut kizmama ne kulp uydurmustum hatirlamiyorum simdi, ama anirdigimi hatta telefonu kapattiktan sonra deli danalar gibi tepinip anirmaya devam ettigimi hatirliyorum. [1] Farkinda misniz bilmem, kufur islerinde bizim dilimiz Ingilizce'den cok daha zengin.
0
sametc
ehe CAN YÜCEL'in meşhur şiirine benzer laf atmış :P peki CAN YÜCEL ne demişti " seke seke geldim, s.. s.. gidiyorum" :P... affedin beni aklıma can yücel geldi haberin başlığını okuyunca :P......

0
darkhunter
8-D

Şimdi hep beraber küfür etmeye başlasak, f*ck'lar p*ssy'ler havalarda uçuşsalar microsoft'a doğru...

Bizi ayıplarlar... Niye? Milyon dolarlarımız yok diye mi? Ben böyle düzenin #@!@#|!
0
ttk
Buradan çıkan sonuç şu oluyor galiba, cebi dolu olanın ağzı da dolu olunca göze batmaz, hamam tasını suya düzgünce salarsan suya batmaz aynen onun gibi :)
0
sametc
ehe valla o şans bir tek can yücel'de vardı işte çünkü adama küfür yakışıyordu :P.... yani milyon doları olmayıpta küfürleri goze batmayan ender insanlardan biri :P
0
Anduril
Bence abartı. Haberleri hiç okumaya gerek bile yok.
0
FZ
Bence değil. Çok daha küçük paralar için çok daha fazla küfreden anlı şanlı bilgisayar şirketi patronları filan gördüm. Haberleri okumaya gerek var.
0
Anduril
Siz dediniz diye okudum. Bir kere Slahdot u bazen çok fazla seviyesiz buluyorum onu belirteyim. MS e bok atmak için ellerinden geleni yapıyor hem kullanıcıları hemde yönetim. Zaten yorumlar çok iğrenç.
İkincisi "At that point, Mr. Ballmer picked up a chair and threw it across the room hitting a table in his office. Mr. Ballmer then said: "Fucking Eric Schmidt is a fucking pussy. I'm going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to fucking kill Google." cümle toplulukları aşırı küfürlü. Ayrıca bu bir belge üzerinde yani ben oradan baktım. Ve de belgenin hiçbir tarafında imza vs yok. Madem bu kadar eminler mahkemeye neden vermiyorlar?
Ayrıca buradaki bazı kullanıcılarda nasıl oluyor da MS batıyor gibisinden komik kanılara ulaşıyorlar. MS in batmasının en kolay ve garanti yolu bence herkesin bilgisayarı çok iyi bilmesi olur. Yoksa ortalama kullanıcı seviyesinde en iyi firma MS dir. MS in yaptığı katkıları boşa saymak da eşekliktir bence.
0
FZ
Slashdot söz konusu mevzuyla ilgili yorum yapan yüzlerce siteden sadece bir tanesi. Konumuzun Slashdot ile alakası yok.

Neden es kaza bir mevzudan bahsederken ve onu eleştirirken işin içinde MS varsa, "hahaha, siz zavallılar kıskanıyorsunuz, çekemiyorsunuz, yok sizin o kadar paranız, MS'nin çok parası var o yüzden de sürekli onu eleştiriyorsunuz" tavrı ile karşılaşıyoruz ben de bunu merak etmeye başladım (bu hissiyatta olan bir tek ben miyim?)

Ayrıca Microsoft'un batması konusu nereden çıktı? Sadece Google'ı ciddiye alması ve arama alanında bir türlü onunla rekabet edememesi söz konusu, bu da tabii ki yöneticilerini sinirlendirecektir, ben olsam ben de sinirlenirim ama öyle tepki verir miyim bilemem çünkü dünyanın en büyük ve zengin yazılım şirketinin 2. adamı değilim ve milyarlarca dolara hükmetmiyorum, öyle bir stres altında değilim.
0
ttk
Komiklik olsun diye yazdığım ciddi olamayacağı oldukça açık bir mesajdan alınan birileri olacağı aklıma gelmedi doğrusu, yoksa bir açıklama da eklerdim mesaja ayrıca.
Daha önce Borland ürünleri ile çalışırken şimdi M.Soft ürünü kullandığımızı da yazdım halbuki.

Bu arada 1988'den beri (galiba o zamanlar son kullanıcı için sadece Bilgisayar Pazarı dergisi vardı piyasada, sonra piyasaya Pcworld girdi Türkiye'de sonra pıtrak misali diğerleri), M.Soft+Intel, bu ikilinin yaptığı pislikler ana hatları ile aklımdadır bunlar ve benzeri ne mal olduklarını belli etmiş şirketlere de elimde değil acaba bu yaptığının altında ne yatıyor demeden bakabilmek.

İnsanlar bulundukları noktaya çoğu zaman durduk yerde gelmiyorlar yani.
0
sundance
Bilgisayar Pazarı yaaaa. Saman kağıda çok da enteresan bir dergiydi zamanı için.

Pc World'den hiç bahsetmeyeceğim, benim sayabildiğim kadarıyla üç defa battılar, birini içerden izledim çirkindi :)
0
ttk
Bilgisayar Pazarı'nı erken almak için Tunalı Hilmi'ye giderdim bazen, yayınevi (Ekonomist) orada olduğundan önce etraftaki gazete bayilerine ulaşıyordu.

Hey gidi günler :) , şimdi elimizdekiler imkânlar o kadar bollaştı ki kıymetini bilemez olduk sanırım.
0
FZ
Bilgisayar Pazarı, herhalde aldığım ilk bilgisayar dergisi idi (PCler için yani). Hatta garip bir şekilde bir çekilişe mi ne katılmıştım hatırlamıyorum, karambole 1 yıllık bedava abonelik kazanmış süper mutlu olmuştum :) Antalya'lı bir diş hekimi vardı, bilgisayarla hobi kıvamında ilgilenen, çok güzel seri porttan, paralel porttan ev cihazlarını kontrol etme sistemleri tarif eder, assembly ile filan nasıl programlanacağını anlatırdı. Ya da işte diskette kopya koruma mevzusu için standart dışı formatlamak ve yine özel bir programlama oradan veri okumak. "Hacker" ruhuna uygun bir dergiydi.

PCWorld'de gelince, bir ara o da güzeldi, çok güzel bir programlama eki çıkardı, C ile, assembly ile TSR (Terminate and Stay Resident) programlamadan tutun Prolog ve Lisp'e kadar çeşitliliği olan çok güzel bir ekti.
0
darkhunter
90'lı yılların başından beri aldığım bilgisayar dergilerinin arşivini yapıyorum (çok dergim var :-p -taşınırken kara kara düşünmeme neden oluyorlar).

Arada sırada kurcalarım vefrilen kodları, disketleri, cd'leri ve makaleleri.

Hiç unutmam, 99 yılının yaz aylarında (haziran ya da temmuz) birden pat diye bir makale düştü PC-World'e en azından benim için pat diye düşmüştü. Görkem Çetin Linux'ü anlatıyordu. Fotoğraflara bakıp şok olmuştum "Bu nasıl birşey böyle?" diye...

Hemen Görkem Çetin'in yazdığı ilk Linux kitabı alındı bütün harddisk uçuruldu ve Linux kuruldu...

0
acemi_
Antalya'lı bir diş hekimi vardı, bilgisayarla hobi kıvamında ilgilenen, çok güzel seri porttan, paralel porttan ev cihazlarını kontrol etme sistemleri tarif eder, assembly ile filan nasıl programlanacağını anlatırdı
Sitesi bana ilginç gelmiş Adanalı bir diş hekimi var, adı Murat Aydın... Hem kendi dalında hem de yazılımla ilgili ilginç çalışmaları var. Belki "aynı kişidir ve hoş bir tesadüf olur" diye bu notu ekleyeyim dedim.
0
FZ
Vallan ben Antalya'lı demişim ama Adana da olabilir. Kendisine bir e-posta yazayım da bir anlayalım o mudur değil midir, burayı da gösterelim, eğer o ise, kulakları çınlar, eski günleri yad ederiz filan :)
0
Murat Aydin
Degerli arkadaslarim, öncelikle ismimin burada gectigini bana haber veren ve foruma davet eden Sn Sevinc'e ve bilgisayarda üretken olmayı özleyen sizlere cok tesekkur ediyorum.

Yillar sonra böyle bir ortamda ismimin geciyor olmasi beni cidden gururlandirdi, onurlandirdi.

Bilgisayar pazari dergisi gibi üretmeyi hedefleyen dergiler artik piyasada bulunmadigi için dergilerde yazmiyorum. Ancak bilgisayarin mutfaginda calismaktan vazgecmedim. Bu gunlerde CD ve CD-ROM uzerine bir kitap yayinlamak uzere calisiyorum. Diger marifetlerimi ve bilgisayar pazari dergisinde onceden yayinladigim yazilarimin tamamini http://geocities.com/aydinmur/mindex.html sayfasinda bulabilirsiniz.

Bugunku bilgisayar dergileri tüketmeyi ve tüketenlere sponsorluk yapmayı hedefliyorlar. Dergiler sanki bir fiyat listesi veya reklam kataloğu gibi veya işporta broşür gibiler sanki.

Bilgisayar ile neyi nasil üretebiliriz diye değil, neyi nasıl daha çok tüketebiliriz diye yaziyorlar. Yetismekte olan yeni nesilin gelecegini mikrosoft veya benzeri teknolojik girdaplara iterek ipotek ediyorlar.
Elem ile izliyorum.

Ülkemizin üretenlere ihtiyaci vardir. Pratikte kullanım alano bulan ve üretim amaçlı bilgilerin paylasilabilecegi böyle ortamlara ihtiyacimiz vardir. Uye olmakta zorlandığım forumunuzu disardan ziyaretci olarak okudum. Bu paylasim ruhunu yakaladiginizi sevinerek gördüm. Demekki bilgisayar arenasında herşey bitmemiş diye içimden geçirdim. Sizleri taktir ettim. Lütfen devam ediniz. Hepinize kucak dolusu sevgi ve teşekkürlerimi yolluyorum.

mbl@yahoogroups.com gurubunun yoneticisiyim. MBL gurubunda bilgisayar konusuyoruz. Mail trafiği azdır ama üye olması buraya üye olmaktan çok daha kolaydir. Sizleri oraya davet eder işlerinizde başarilar dilerim.

Dr. Dis hekimi Murat Aydin <aydinmur@yahoo.com>
0
Anduril
@FZ
Slashdot un zaten konuyla ilgili olduğunu söylemek istemedim. Sadece burada Slashdot tan link verilmesin gereksiz bulduğumu söyledim.
Ayrıca cidden çoğu açık kaynakçı sadece MS e bo* atmak için işi abartıyor. Bu olan bir gerçek uydurma değil yani. Bununla ilk Can Uğur AYFER in kitabıyla tanıştım daha sonra Slashdot un MS ile ilgili haberleriyle. Bence kardeş kardeş programlayalım , birbirimize bo* atmaya gerek yok !
@ttk
Komiklik olsun diye yazmışsınızdır ama artık bilinçaltı olmuş bence. Yani MS e laf atmak vs... Neyse özür diliyorum. Kusra bakmayın.
Ayrıca "Bir olayın oluşmasında olaya sesini çıkarmayanların da katkısı oluşturanlardan daha büyüktür" diyorum.
0
ttk
Mühim değil. Programlarını kullansam da M.Soft'a sahiden gıcığım vardır, yıllardan beri işletim sistemindeki pazar hakimiyetini rakiplerini birer birer bitirmek için kullandığını görmenin etkisi bunda epey büyük.
Yani bilinçaltı değil bilinçüstü durumu :)
Haklı olduğu durumda da hakkını vermek lazım tabii (bu ara tonla M.soft programı alıp bayağı bir hakkını verdik :)
Ama adamlar haberlere çok zaman birilerine bir şeyler yapmaları öncesi-sonrası, kullanıcılara karşı hinlik tasarlamaları veya bundan şüphelenilmesi üzerine ya da zamanında yaptıkları işlerden dolayı haklarında açılan dava vb. ile gündeme gelerek giriyorlar.
Elin adamları yüzünden birbirimizi kırmaya değmez neticede :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'tan Emacs Benzeri Editör

urxalit

Microsoft'un Connected Systems bölümü Emacs benzeri bir editör - belki bir geliştirme ortamı hazırlıyor. Bir tür "Emacs.Net" olarak tanımlanan editörle ilgili planlar Microsoft'un profesyonel geliştirici konferansında açığa çıkabilir. Söylentinin kaynağı bu web günlüğünde. Daha fazla detay verilmemiş ama projenin adı doğrudan Emacs.Net olarak anılıyor. Son isim muhtemelen bu olmayacaktır tabii.

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly