tongucyumruk

Görüşler

1
redogre

aynısının mit için olduğunu düşündüm de...

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fikri takip: tml2html

misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

ENSps Programlama Sistemi

ensps

ENSps, kolay kod yazım teknikleri ile platform bağımsız çalışan bir geliştirme -programlama- sistemidir.

Teknoloji Sivrisineğe karşı!

conan

Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

Eclipse Platformu için JavaScript Eklentisi: JSEclipse

Soulblighter

Eclipse Platformu için ücretsiz JavaScript eklentisi olan JSEclipse, Eclipse Platformu üzerinde JavaScript geliştirmek isteyenlere bir çok kolaylık sağlıyor.