Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

0
anonim
Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS
Güncellik konusunda diğer Linux dağıtımlarına bariz üstünlük sağlayan Ubuntu, yeninin yenisi sürüm hakkındaki duyurusunu beklenenden erken yayımladı. Hardy Heron, sürüm numarasından da (8.04) anlaşılacağı gibi, Nisan 2008'de çıkacak.

Gutsy Gibbon duyurusunda, composite desteğinin kurulum ile geleceği ve kurulumun daha kolay olacağı açıklanmıştı. Daha bu yenilikleri bilgisayarımızda görememişken, bir sonraki sunumun duyurulması ile Gutsy Gibbon gözüme eski gelmeye başladı. :)

Hardy Heron duyusu ise daha kolay kullanım ve daha güvenili sistem vaad ediyor ve LTS (Long Term Support) etiketini müjdeliyor. Bilindiği gibi Ubuntu altı ayda bir yeni sürüm çıkarıyor ve her dört sürümden birine LTS sağlıyor Böylece Hardy Heron, tıpkı Dapper Drake (Ubuntu 6.06) gibi masaüstü sistemlerinde 3 yıl, sunucu sistemlerde 5 yıl boyunca güncel tutulacak.

Bu kadar sık yenilenen bir işletim sisteminde herhalde birçoğumuz bu LTS özelliğini kullanmadan yeni sürümü yüklüyordur. Bu arada aklıma geldi de, Vista kaç yılda geliştirilmişti?

Görüşler

0
anonim
sanirim korkulan olacak ve Ubuntu,yavas yavas daha da populerleserek Debian'in tahtini bir nebze sallayacak :)
0
FZ
Acı patlıcanı kırağı çalmaz, eski toprağa bir şey olmaz derler.
0
Ono
Debian ile Ubuntu'yu ayni kefeye bile koymuyorum. Non-free depolarina ihtiyac duymamamdan olabilir.
0
Betelgeuse
Ubuntu ve Debian birbirine rakip değil ki böyle olsun.
Sonuçta ikisinde de olan gelişmeler birbirine yarıyor kazanan biz kullanıcılar oluyoruz.
Ubuntu zaten Debian'a göre daha populer ve Linux'a yeni olanlar için bu populerliği fazlasıyla hakediyor. Ubuntu'nun Debian'a zarar verdiğini düşünmüyorum, Ubuntu olmasa .deb paketi nedir haberi olmayacak kişilere bir şekilde Debian'ın da reklamını yapmış oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Ubuntu Kurulum Portu (Ubuntu Sebili?)

Betelgeuse

Bu adreste gördüğüm şey bilgisayarı bağlayıp networkten açıp ubuntu kurulabilecek bir network portu. Bilgisayara network üzerinden Ubuntu GNU/Linux kurulabilecek bir sunucu ayarlamışlar ve duvara monte bir network prizine bir bağlantı yapmışlar.

Ubuntu Linux'un Yeni Sürümü Çıktı

vst

Ubuntu Linux'un yeni sürümü 5.10 "The Breezy Badger" duyuruldu. Aynı zamanda Kubuntu da piyasaya sürüldü.

Yenilikler arasında GNOME 2.12.1, Openoffice 2.0 Beta, PHP5 gibi son sürüm yazılımlar var.

Ubuntu 8.04 çıktı

coskung

Ubuntu'nun, ilk çıktığı günden bu yana süregelen altı ayda bir yeni sürüm duyurma özelliği devam ediyor. Her yıl Nisan ve Ekim aylarında yeni sürümü duyurulan Ubuntu'nun, yeni versiyonu 8.04 Hardy Heron çıktı.

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.