Ebay, Skype'ı Satın Aldı

0
wizzyfx
Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.
BBC ve Yahoo'da çıkan haberlere göre, Ebay 2.5 milyar dolar ve performans değerlendirmesine göre gelecekde en fazla 1.4 milyar dolar daha vererek Skype'ı satın aldı. Böylelikle PayPal ile birlikte Skype'ı da bünyesine katan ebay internet üzerindeki ticarete yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Skype'ın hali hazırda 53 milyon kayıtlı üyesi bulunuyor ve bunlardan en az 2 milyon'u şu anda online.

news.bbc.co.uk

Görüşler

0
loker
Eheh... Haber azıcık bayat... 12 Eylül'de yayınlanan haberi göndermişsiniz... Ki zaten olay gerçekleştiğinde yine burada değinilmişti, hatta iki Skype bir Tüpraş ediyormuş yorumu yapılmıştı...
0
butch
Kusura bakmayınız. Onay süreci aceleye gelmiş.
0
loker
Ne kusuru canım, belki o zaman atlanan bir yorum yapılır da, yeni bir şey duyarız... Olmadı gider, bit'ine para mı ödüyoruz? :-) Ben biraz gönderen arkadaşa şaşırdım, bu kadar sonra yazdığına göre acaba yeni bir yorumda neden bulunmamış diye...
0
wizzyfx
Valla ben reuters in yalancisiyim..
http://news.yahoo.com/s/nm/20051014/wr_nm/skype_dc
Daha 2 saat olmus haber duseli..
0
innaw
Sanırım bu birleşmenin resmi olarak da tamamlandığının haberi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

conan

Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

mysterious

Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.