Gerçek anlamda tesadüfi sayılar

0
sundance
Malum, bilgisayarlarla gerçek anlamda tesadüfi sayı üretmek mümkün değil. Bu tür sayı üretimi için bulunabilmiş en iyi yöntem atom parçacıklarının dağılmalarından faydalanmaktı.

Öte yandan herkesin bu yöntemi kullanması, bazı bariz sebeplere (RADYASYON okunur) mümkün değildi.

Şimdi ise ilk defa Quantum Random Generator'ı Internet üzerinden hizmete sokuldu.
Bundan sonra gerçek anlamda raslantısal sayı elde etmek isterseniz, web arayüzünden siteye erişebileceğiniz gibi, sağlanan API'ler vasıtasıyla uygulamalarınızda bu raslantısallığı kullanmanız da mümkün.

Görüşler

0
FZ
19 Temmuz 2007 Perşembe saat 13:27'de yayınlanan bu haber. Hm... Bu bir tesadüf olamaz.
0
anonim
denemek amacı ile register (kayıt) olmaya çalıştım.
şu linkini verdiğim sorunun cevabını bilemediğimizden kayıt olamadık..

http://random.irb.hr/latexrender/pictures/228bff2806147328d3a437bd50998e6e.gif

Tüm dünyayı matematikçi zannediyor bunlar.
Yuh! yani..
0
anonim
çeşit çeşit envai şekillerde matematik sorusu görmek isteyenleri de bu linke bekleriz..

http://random.irb.hr/signup.php
0
kosumi
Bakabildiğim bütün türevli, trigonometrili soruların cevabı sıfır.
0
anilK
bence baya değişik bir kayıt sistemi olmuş:) ben kayıt oldum hemencecik. eğer yanlış hesaplamadıysam sana sorulan sorunun cevabı -7/2.
0
simor
Metamatikçi matematikçiyle tartışsın diye heralde kayıt olurken epey bi zorluyorlar.
0
sdr129
Sayfayı kolay soru gelene dek yenilerseniz başarabilirsiniz. 5-10 yenilemeden sonra kolay, toplama çıkarma soruları çıkıyor.
0
anonim
Matematikte bir kaç konu eksiğim var. Onları tamamlayıp tekrar bakmakta fayda var...
0
mertalemdar
Herşey güzelde bu kayıt formu gerçekten hoş olmuş :) Daha önce hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım. İçeri girebilen varmı? Şuradaki linkte giriş ile ilgili birtakım arkakapı bilgileri var. HoşMuhabbet ile ilgili herşey...
0
simor

[2007-07-20] "The crowd went wild!" :-)

Yesterday, over 1 million hits. Over 80,000 visits. Over 2800 registered users. Over 5GiB of random data downloaded. Over 20,000 user requests served...
Keep on coming.. :-)
0
myavuzselim
Bu bit coplugune ne kadar cok talep varmis megerse :)

Matematik problemleri cozeyim diye ugrasmayin, ben size kolay yoldan saglayayim: KTkMTIZFy71fpNWjYUfwEs5vx5ColSNdEXWR0U6ki53xSbWDuctM4i8cLl8e289xmEQJLZLyMA==
0
sadettinpolat2
quantuma falan gerek yok. rasgele sayi isteyenler bana mail/gsm vs ile ulassinlar. rasgele sayilarini hazir bilsinler.
misal 4, 8, 15, 16, 23 ve 42 :)
0
zekzekus
başımıza iş açacaksın hocam. uğursuz onlar :)))
0
skorsky
random.org atmosferdeki gurultuyu kullanarak rasgele sayi uretebiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

108 Bitlik Şifre Çözme Yarışı Sona Erdi

FZ

Certicom tarafından düzenlenen ve belirli bazı 108bitlik şifreleme sistemlerin güvenliğinin test edilmesini amaçlayan 10.000$ ödüllü ECC2K-108 şifresi çözüldü.

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

Paranoyaklar için THL

FZ

Güvenlik konusunda hassas bir insan olabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarın klavyesinde bastığınız tuşların bir yazılım ya da donanım tarafından bir yerlere kaydedildiğini düşünüyor olabilirsiniz (key logging). PGP anahtarlarınızın çalınacağından korkuyor olabilirsiniz. Ya da birilerinin TEMPEST yöntemi ile sistemi gözetlediğinden şüpheleniyor olabilirsiniz.

Yani kısaca paranoyak olabilirsiniz ve o zaman Tinfoil Hat Linux ilginizi çekebilir.

Not: Biraz fazla popüler olan bu yazılımın web sitesi eğer sizi hayal kırıklığına uğrattı ise bana küfretmeden önce sistemin yazarının iddia ettiği gibi birkaç hafta bekleyin, olmazsa şikayetlerinizi gene yukarıda bahsi geçen kişiye iletin ;-)

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...