Internet: 3. Devrim?

0
FZ
Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan düşünce dergisi Cogito'nun son sayısındaki dosya konusu Internet ve bununla bağlantılı olarak insani etkileşim, politika, vs.

Dosyadaki çarpıcı konu başlıklarından birkaçı:

- Siberalan ve Kültürün Küreselleştirilmesi, Jon Stratton
- Bilgi Otobanında Nihilizm: Günümüz Çağında Anonimlik Karşısında Bağlılık, Hubert L. Dreyfus
- Kamusal Alan Olarak Internet, Mick Underwood ...
- Siberliberter Söylemler ve Cemaatin Başarı Şansı, Langdon Winner
- Internet ve Siyasi Dönüşüm: Hızlandırılmış Çoğulculuk, Bruce Bimber
- Günlük Gazetemiz - Internet Demokrasi İçin Gerçekten Bir Nimet mi?, Cass R. Sunstein
- Internet Demokratik mi? Hem Evet Hem Hayır, Andrew L. Saphiro
- Internet ve Ekonomik Etkileri, İsmail Ertürk
- Anarşizm ve Internet, Tuğrul Tanyol
- Gerçek Sanallık Kültürü, Manuel Castells
- Ağ Üstünde Zaman, Yakınlık ve Anlam, Dante Tanzi
- Aziz Antonius'un Baştan Çıkarılması: Bir Kötü Alışkanlık Olarak Internet, Armağan Ekici

- Ekşi Sözlük
- Ekşi Sözlük: Ne Kadar Ekşi, Ne Kadar Sözlük?
- Hede Hödöler Ne Yerler Ne İçerler - Ek$i Sozluk Üzerine, Aydın Uğur - Erhun Geyisi
- Sosyal Psikoloji Bağlamında Ekşi Sözlük: Bir Söylem Analizi, Samet Köse
- Ekşi Kum Sözlük Kitabı, Mert Tanaydın

Internet üzerine düşünen, Internet üzerinde düşünen, çalışan, eğlenen, kafa patlatan herkese şiddetle tavsiye ederim. Özellikle yukarıdaki listede ikinci sırada yer alan makalede Kierkagaard'ın basın ile ilgili düşünme yönteminden yola çıkarak Internet'in yorumlanması epey tahrik edici soruları da gündeme getiriyor.

Görüşler

0
FZ
Millet göz atıp okuyana ve de sonra yorum yazmaya karar verene dek herhalde bu yazı fazlamesai.net'in derinliklerine gömülür! ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"

CSS Bahçesi ve CSS Based

musaulker

CSSBahcesi.com web tasarımcılar için iyi tasarlanmış CSS tabanlı sayfalardan oluşan bir veritabanı oluşturmayı hedefleyen bir proje. Beta aşamasında olan proje, aynı zamanda ingilizce olarak da CSSBased.com üzerinden de yürütülüyor.

İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar

anonim

Internet Yasakları hala çok güncel. 7 Haziran 2009 Pazar günü Istanbul Barosu'nda konu ile ilgili bir konferans düzenleniyor.

Konferans:
İnternet Yasakları ve İnternete Yaklaşımlar
- Dünyayı saran ağ, dikenli tel olmasın! -

Yer: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu(kroki)
Tarih: 7 Haziran 2009 Pazar Saat: 11.00-17.00

Video Oyyla Açıldı!

anonim

Daha önce fazlamesai'de beta olarak açıldığı duyurulan Oyyla'nın video bölümü açıldı. Video Oyyla ile artık ADSL kotanızı beğenmeyeceğiniz videolarla doldurmayacaksınız.

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).