Linux Semineri : Linux ve Uzak Mesafe Kablosuz Haberleşme

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, amatör radyocular arasında yaygın bir şekilde kullanılan düşük ve yüksek hızlı paket radyo sistemleri ile bu sistemlerin linux üzerinde çalıştırılması anlatılacak.

İlgili Yazılar

OSCON 2007 Videoları Yayında

zekzekus

Bu haberde de sözü edilen sunumlardan bazılarının video çekimleri yayınlanmış durumda. Özellikle 3 saat süren "A Taste Of Haskell" sunumu dikkat çekici gözüküyor. Uzunluğu nedeniyle ikiye bölünen sunumun görüntülerine ulaşılabilecek adresler şöyle:

Microsoft Türkiye'nin Üniversite Gezileri

Tigris07

Microsoft Türkiye Üniversite gezileri için öğrenciler adına görüşlerimiz fikirlerimiz:

Ben Selçuk Üniversitesi 'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan 3.sınıf öğrencisiyim. Bilişim topluluğumuzun düzenlediği konferansa gelen Microsoft Türkiye genel müdür yardımcısı (pek fazla tanımıyorum) bizlere tarihten, bilgisayar teknolojilerinin nasıl geliştiğinden bahsetti. Her şey iyi giderken arkadaşların soruları üzerine Microsoft'un gerçek yüzünü öğrenmiş olduk.

Kuantum Bilgisayar

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek bu seminerde, kuantum bilgisayarı hakkında genel bilgi verilip, klasik bilgisayar ve kuantum bilgisayar arasındaki temel farklar ortaya konalacaktır. Ayrıca, Kubit kavramı ve kuantum bilgisayarların hayatımıza getirmesi beklenen yeniliklerden bahsedilecektir.

Detaylar:

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.

Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

gokhanozbulak

Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.