Zombie Panic

0
redogre
Zombie Panic beni yıllar sonra bilgisayar başında sabahlatıp, ertesi gün işyerinde zombi gibi gezmeme sebep olan bir Half Life 2 modu. İşin ilginç kısmı bu çok oyunculu modun tam olarak bir kazananının veya kaybedeninin olmamasına rağmen bu kadar eğlenceli oluşu. Hatta belki eğlencesinin en büyük kısmı bu.
Oyuna girdiğinizde bir kişi zombi efendisi oluyor, geri kalanlar ise survivor (hayatta kalan veya kazazede, güzel bir karşılık bulamadığım için ingilizcesini kullanacağım). Eğer kimse zombi efendisi olmak istemezse tesadüfi bir kişi zombi efendisi oluyor.

Hayatta kalanlar ellerinde bir yakın dövüş silahı ve bir tabanca ile başlıyorlar. Elinizde ne kadar çok eşya varsa o kadar yavaşlıyorsunuz, böylece önünüze gelen silahı almak yerine paylaşmak daha verimli hale geliyor. Zombi efendisinin belli sayıda canı var, ve her bir survivor ı zombiye çevirince bu sayı artıp zombiler arasında paylaşılıyor. Başlarda kolay gibi gözükse de mermiler hızla tükendikçe binalara girip kurşun arayan survivorlar bir bir ısırılıyor. En sonunda umutsuzca birbirine yaslanan survivorlar da ısırılınca oyunu zombiler kazanıyor. Eğer survivorlar zombilerin tüm canlarını bitirirse kazanan onlar oluyor, ama %80 - %90 zombiler kazanıyor.

"E şimdi ben bu işten ne anladım, sonunda zombi oluyoruz" diyorsanız, oyunun en eğlenceli kısmı ısırılıp zombi olunca "Ben yandım sizde yanın" nidasıyla survivorları kıstırmak. Hani filmlerde olurya ben zombi olursam sizi ısırmam ki, anında yüzseksen derece dönüp önüne gelene saldırıyorsunuz. Survivorlar skor tablosuna bakıp kaç kişi kaldıklarını göremiyorlar, o yüzden etrafta ne kadar zombi var onu da bilemiyorsunuz, gerim gerim geriliyorsunuz.

Half Life 2 turuncu kutu diye 5 oyunluk bir paket olarak satılmaya başlayınca almaya niyetlendim. Ama açıkçası internet fiyatı 50$ biraz tuzlu geldi, tesadüfen bir dükkanda Aral ithalatın getirip 50 ytl ye sattığını görünce aldım hemen. Özellikle dışarıdan gelen herşey pahalılaşırken bunun daha ucuz olması hoşuma gitti. Kutuda Half Life 2, episode 1, episode 2, portal ve Team Fortress 2 var. Portal özellikle kimseyi öldürmediğiniz, sadece geçit açan bir alet ile bulmaca çözdüğünüz bir oyun. Tavanına geçit açıp, üzerine kutu bırakarak devirdiğiniz makinalı tüfeklerin bir bayan sesi ile "Seni suçlamıyorum" demesi, oyun içi espriler inanılmaz eğlenceli. Bir oyuna para vereyim diyorsanız, Half life 2 yaklaşık 20 ücretsiz mod eklentisiyle sizi bayağı bir süre oyalayabilir.

Görüşler

0
anonim
Benzer oyun tipi Halo 3 de de var. infection! HL2deki daha eglenceliye benziyor. http://thexboxdomain.net/2007/09/20/non-tgs-halo-news-zombies-supported-in-halo-3/
0
Tarık
Bir başka benzer mod max payne 1 içinde mevcut. Ne ilginçtir ki amatör oyun severler bu türü (zombi vs.) mod olarak defalarca tasarlamalarına rağmen resmi bir oyun yapılmış değil. Resident Evil türü klişeleri saymıyorum. Zira Resident Evil kendi konusu olan karmaşık, farklı bir oyun türü sunuyor.
0
Tarık
bağlantı çıkmamış: http://www.moddb.com/mods/6922/dawn-of-the-dead
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tüm Zamanların En İyi ARCADE Oyun Sitesi

FZ

Biraz iddialı bir giriş ama yani söz konusu Online Arcade @ ANDKON sitesi bu iddiasının arkasında duruyor ve eski güzel günlerdeki basit ve bağımlılık yaratıcı oyunları Internet tarayıcınız üzerinden masaüstünüze taşıyor. Klasik arcade oyun günlerini asla unutmamış olanlara tavsiye ediyoruz.

c-jump : Programlamayı Öğreten Oyun

ebola

Özellikle çocuklara C, C++ ve Java temellerini öğretmeye yardımcı bir oyun olan c-jump hakkında detaylar burada.

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

Oh My GOD! Quake`in Text versiyonu!

conan

Aman tanrım dedim görür görmez. Tamamen rastlantı eseri karşılaştık onunla... Yoksa? Yoksa.... HIIIAAAA! Evek.... Linkinden anlamalıydım. önce 3DFX kartımda çalıştırmak için saatlerce uğraşmıştım, şimdi ise text modunda çalıştırmak için kasacağım.. :)

Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

FZ

Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.