Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

0
FZ
Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:
Smalltalk: Bir IDE, bir video, bir dil

Bir yanda MS gibi devlerin VS.NET'i ve IBM gibi daha büyük devlerin su gibi para akıtarak destek verdikleri ve nihayet bir camiası oluşmuş Eclipse gibi IDEler, diğer yanda ise artık pek kimsenin bilmediği Smalltak ve Smalltalk IDE.

Bir bilenin dediği gibi, konunun teknolojik üstünlük ile pek alakası yok her zaman: "It's the economy, stupid!"

İyi seyirler.

Görüşler

0
mbayer
Video'dan göründüğü kadarıyla RAD değil zannedersem. Ticari olarak isteklerimizi karşılayamayabilir, çok zaman harcamak lazım gibi duruyor başında.
0
ahmetozdemir
.NET ve C# gelişitiricileri şefi Anders Hejlsberg C# geliştiriken Smalltalk ve Modula 2 gibi nesne yönelimli dilleride incelediklerini söylemişti.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

NATURAL & ADABAS Kullanım Klavuzu

rasimsen

NATURAL/ADABAS çok eski bir teknoloji olmasına rağmen ingilizce dahi kaynak bulma sıkıntısı olan bir ikili. Bu yüzden ihtiyacım/ihtiyacımız için NATURAL/ADABAS Kullanım Klavuzu adı altında Türkçe içerikli bir Wiki oluşturmaya karar verdim..

Ayrıca bu ultra hızlı dil+db ikilisini performans sorunu olanlarda mutlaka incelemeli (ultra-high performance with transaction speeds of over 300,000 transactions per second).
Bir diğer özelliği de programcı olmayanlar bile rahatça bu dili öğrenebilir ve uygulama geliştirebilirler..

Sitemiz: http://adabas.rasimsen.com

Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

crematorium

Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."

Renklendirme Algoritması

kris

Eski siyah beyaz filmleri nasil renklendirdikleri aklım almıyordu. Kimyasal ya da bilgisayarlı bir yöntem olsun 1,5 saatlik film olsa 25x60x90 = 135000 kare eder. Her kare ile yarım saat uğraşılsa en az 67500 saat eder. Keşke o zamanlar böyle bir uygulama olsaydı... Bu israilliler deli:

Colorization using optimization.

Veritabanı Teknolojilerindeki Yenilikler

FZ

Veritabanı ve bununla bağlantılı çözümler deyince son 20-25 yıldır çoğunluğun aklına gelen terimler aynıdır : SQL, ilişkisel veritabanı yönetim sistemi (markadan bağımsız), ODBC ve bunlara C++, Visual Basic, JAVA gibi dillerle erişmek ve sonuç çözümü programlamak.

Markalar değişir, işletim sistemleri değişir, işin içine Internet girer, sistemler biraz daha hızlanır, fiyatlar değişir ama temelde öyle radikal değişiklikler olmaz... diye düşünüyordum ben bugüne kadar ancak bu düşüncemi değiştiren birkaç şirketin web sayfalarına göz atıp bir miktar inceleme yaptıktan sonra öğrendiklerimi sizinle paylaşmaya karar verdim.