EXCEL 2007 Hesabı: 850 * 77.1 = 100,000

0
FZ
The Register'daki bu habere göre eğer EXCEL 2007'ye 850 çarpı 77.1'in sonucunu sorarsanız size cevap olarak 65535'i değil 100,000'i gösteriyor. Ayrıca 11 farklı sayı için de hatalı sonuç gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre sayılar hafızada doğru tutulurken (mesela o sonucu 2 ile çarparsanız doğru sonucu yani 850 * 77.1 * 2'yi gösteriyor) hücrede gösterilen değer farklı oluyor.

Görüşler

0
hb
Joel on Software'de bu hatanin detayli bir aciklamasi yapilmis.
0
tetraquadro
Joel'in aciklamasi dikkatli oknursa yeterli degil. Sadece sunum katmanından kaynaklandıgı belirtilmiş o kadar. Bu konuda Excel takımının da zaten kendisi Joel den 1 gün önce aynı şeyleri açıklamıştı.

http://blogs.msdn.com/excel/archive/2007/09/25/calculation-issue-update.aspx

adresinden bu post a ulaşabilirsiniz.
0
FZ
Acaba OpenOffice.org paketinin son sürümündeki durum ne? ;-)
0
Tarık
Olayımızı hemen kafamızda tasavvur ettik vede uygulamasını openoffice.org Calc imizda gerçekliyoruz: Sonuc :D oyyyyy...
0
FZ
Böyle yapmak yerine bir hücreye =850*77.1 (yahut Türkçe yereli ise, Türkçede ondalıklı sayılar virgülle gösterildiği için, =850*77,1) deneseniz? O zaman ne oluyor?
0
Tarık
Türkçe openoffice.org da nokta(.) ile kullaninca sorun oldu. "=850*77,1" ya da diğer türlü virgül(,) kullanarak deneyince sorun olmadı.

Bu hatanın "excel 2007' nin 100.000" hatasıyla alakası yok.

0
Tarık
Ayrıca Not: Win32 Türkçe OpenOffice.org Calc taki bu (.), (,) ayrımının hata olup olmadığından emin değilim. Ama karşılıklı uyum gösteriyor olmaları geremeliydi sanki...
0
Tarık
Fakat bu istediğim şeyin şimdi excel 2003 tarafındanda desteklenemediğini gördüm ve calc, excel kullanmayan biri olarak farklı amaçlar için bu şekilde düşünülmüş olabileceğini farkettim. :D
0
aslan666
ama nasıl olur. ben excelde doğru sonucu buluyorum. bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor. 100000 nasıl çıkıyor. Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....
0
FZ
ama nasıl olur.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

ben excelde doğru sonucu buluyorum.

Hangi EXCEL sürümü?

bu arada 77.1 excelde yanlış formül diyor, doğrusu 77,1 diyor.

Türkçe yerel bilgileri (locale) kullandığınızdandır. Türkçede ondalıklı sayılar virgül ile gösterilir.

100000 nasıl çıkıyor.

Nasıl olduğu yukarıdaki hb'nin yorumundaki linkte mevcut.

Ya haber saçma ya da vardır bir bit yemi....

Haber saçma değil. Yorumları ve verilen linkleri takip edin.
0
misafir
Ayrıca ona bit yeniği denir.
0
FZ
Bu aralar sizi hiç göremiyoruz #fazlamesai kanalında ;-)
0
101
Excel 2007'de ben de denedim şimdi. Bende de doğru sonucu verdi.
0
redbaron
hocam,

deneyen denemiş ilgili sonuçlar alınmış.
easter egg değil ki bu.
bir arkadaşın yorumda söylediği gibi "ilgili linkte herşey anlatılmış."
doğru sonuç nedir ?

0
ahmetozdemir
benzer sorunlar yine haber yapılmıştı burda.
0
Betelgeuse
Çömezlik zamanlarımda çalıştığım şirketteki bilgi işlem müdürü SpreadSheet kullanmak dağınıklıktır derdi. Şirkette çalışanlar excel programında neler yapıyor, ne konularda debeleniyor onları araştırır sonra o işleri yapacak veritabanı uygulaması yazdırırdı bana. excel faydalıdır ama bir kurumda o iş için hazırlanmış, kurumun ortak veritabanında yer alacak uygulamalar yapmak gerekir, sunucunun bir klasöründeki excel dokumanının kimseye fazla faydası olmaz yaklaşımındaydı. Haa, o iş için bir uygulama geliştirilmemişse çalışan kişi elinin altındaki excel ile geçiçi çözüm geliştirebilir ama kullanıcıların sürekli excel kullanmak zorunda kalması bilgi işlem bölümünün eksikliğidir derdi. Belki de bu yüzden olacak, ofis programlarına bir türlü ısınamadım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

FZ

Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)

Windows XP de Voodoo Desteğine Son

elrond

Microsoft son çıkan 2502 ve onun hemen arkasından gelen 2505, nam- ı diğer RC1 sürüm Windows XP işletim sisteminden, her tür 3Dfx driver'ını çıkardı.(Voodoo 1-2, 5000, 5500, Benshee vs.)
3Dfx'in Nvidia bünyesine geçmesi ile birlikte gelişen süreçte son darbe MS ten geldi.